2009-06-26 | 18:18:43

wonderful .sad


Älsklingen var överlycklig av att hitta minnen från de forna Vikingarna som varit i Hagia Sofia för tusen år sedan.
Kan det ha varit svenskar som spatserat här..




Lite kladdig turkisk glass



Bjuder på lite bilder denna gång. Har varit frånvarande pga mycket jobb, varma härliga dagar och ljumma kvällar med mysiga promenader.

Michael Jackson avled igår också. Något som inte undgått någon denna dag. Jag väcktes av nyheten igår natt. Trodde inte det var sant. Känns hemskt, sorgligt och vi har mist än av våra största. Har läst alla hemska artiklar på nöjessidan i skvaller pressen. Det är som att gräva ner sig i sorg när man får höra så mycket av en person dess liv och dess slut. Sorgligt.

I övrigt så skall jag ta racerbilen till emil strax..han är lite ledsen över att datorn pajat så jag skall väl köpa med mig nått gott så han blir lite gladare. Imorrn försvinner vi iväg till Vemdalen på släktträff. Emils mammas sida har storträff. Där står jag nämn som fästmö i släktträdet..hm. Roland Zerdermark eller hur han nu stavar är också där. Kan bli spännande.

hejpa
2009-06-21 | 15:52:43

forts. av Turkiet


Av en händelse hamnade vi vid hamnen i Istanbul. Vi gick förbi båtarna där och där gick det en tur runt den kända Boshoren. En tur på två timmar där man får se stora delar av staden från havet. Det blev spontant att vi hoppade på så vi var tungen att köpa lite bröd på båten så vi kunde stå oss. Lite torra kringlor för 1 lira, alltså fem kronor.


Lite utsikt, här ser man Süleman moskén som är den största moskén i Istanbul som sultanen Süleman byggde då han blev less på Topkapi Palatset.










Det är faktiskt rätt lummigt och grönt i staden.


Turkarna gillar att bygga annat än moskér. Här är en borg de byggde för länge sedan. Och här tog det inte lång tid att smälla upp denna gigantiska grej. Utan det tog fyra månder!








Det var så mycket foton på byggnader och grejor så vi gallrar lite, så nu efter två timmar är vi tillbaka vid moskén med alla duvor.






Här blev det lite mat. En av killarna var lite kär i Emil tror vi. Han trodde först att emil var någon känd skådespelare. Sedan kom han och skämtade och skojade med honom. Men vad gjorde det hahah!


På väg in i till Blå Moskén




Och det var dags att ta på sig slöja igen.




Här ser vi en obelisk som är flera tusen år gammal. Denna hämtade dem från Egypten och ja den är helt orörd. Otroligt.






en rökande försäljare


Emil var helnöjd över att få tag på en fez.


Lite efterrätt efter en god middag samt det otroligt goda äppeltet de har i turkiet.

2009-06-20 | 21:46:12

someone help me







Någon av dessa tre herrar är utbildad sjuksköterska.

2009-06-20 | 17:28:31

Istanbul Dag 2.


Vi bodde jättenära Istanbuls Universitet.


Försäljare var det gott om i Istanbul. Här råkar Emil ut för en. Han ger oss lite kort eftersom han gillar oss svenskar. Haha. Snacka om lurade. Emil lyckades pruta lite men det blev inte så lyckat så vi fick med oss en bok om Istanbul. Lite ångest hade vi av detta. Men det visade sig att boken blev riktigt användbar hela resan trots priset.


Nu är vi inne på "Grand Bazar" eller Kapalicarsi som är en gigantisk marknad innehållande massvis med Turkiska klassiker som mattor, skinn, guld, silver, smycken, kläder, souvenirer etc. Här inne jobbar det 8000 personer!




Emil prutade bra inne i Bazaren så jag fick två sjalar till ett bra pris. Han köpte ett par brillor som han tyckte han var lite ball i. RayBan står det i dem..men äkta är de nog inte.




Vi som tyckte att det var galet inne på Bazaren med 8000 säljare på sig. Men när vi kom ut på gatan gick i världes marknadsstråk med minst lika många säljare. Det var allt av ingenting som gick att köpa. Men vi kollade mest. Var så mycket plagierat krafs men det var roligt att gå där trots hysterin.






Efter en lång promenad kom vi fram till en ny moské som heter Yeni kamii. Pampig en, som ligger vid vattnet där man utanför matar duvorna för att bringa lycka och tur. Här ser man männen tvätta sina fötter, armar, händer och ansikte innan de går in i moskén.


Jag som kvinna var tvungen att ha slöja på mig i moskén.


Här inne sitter männen och lyssnar på gubben uppe till vänster som predikar. Vi fick säga "Ala är den ende" osv. om man hade den tron då. Kvinnorna hade någon utanskymd plats i moskén. men turisterna får ju hålla sig en bit bort från själva böneropet.


jag är djupt koncentrerad.


eller...




Emil behövde inte klä sig i slöja för han är ju man...han behövde bara ta av sig skorna.

Forts följer med båtturen runt den kända Boshoren.
2009-06-20 | 16:55:00

Istanbul forts. dag 1


Blå Moskén igen eller Sultanahmet mosque


Parken vid Topkai Palatset som Sülemaniye (sultanen) bodde i förr.






Ingång till palatset. Man fick inte fotografera inne i skattkammrarna men bland annat fanns världes 13e största tror jag det var diamant där. Den var inte liten! sedan vare massvis med smycken, guld, rubiner, safirer osv, mycket kläder klädda i guld som sultanen och de rika hade på sig.




Utsiktsplats i palatset.




Emil vilade lite och tittade ut över staden.






Efter en händelserik dag så tar vi det lite lugnt på vår tersass på hotellet.


Sedan var det dags för vår första riktiga middag i Istanbul på en härlig restaurang nere vid Sultanhemet.




Innan maten fick vi ett jättestort bröd att dela på. Mums!

Första dagen var riktigt intensivt. Böneutropen som hördes över staden var tredje eller varannan timme glömdes bort och vi somnade som stockar efter en riktigt god middag och intressant dag.
2009-06-20 | 16:24:53

" Jag vill ha röv!"



















Midsommar 09 gick i lugnhetens tecken. Det var inga tokigheter med pinsamma danser och spektakulära maträtter. Vi var ett litet gäng men vad gör det. Förra året slog vi på stort med fin matlagning men iår orkade vi inte stå vid någon spis. Utan jag och lars köpte in grejor på ica maxi som bara behövdes ställas fram.

Grillad kyckling, potatissallad och en grönsallad samt en kolapaj och vispgrädde till efterrätt. Smidigt och gott.
Vi snackade om allt möjligt ute på balkongen. Lyssnade på nostalgimusik på spotify och Bella sjön till Tyskarna från Lund.

Emil kom när natten började infalla sig på allvar. Han och bella sjön med lite i "Jag vill ha röv" låten som jag och lars inte alls hade hört.

Lars gjorde några slutliga drinkar innan det var dags för att ta Blå Blixten hem.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Vill också Gratulera Patrik och Lotta som har Förlovat sig ute på i Norrfällsviken på Midsommaraftonen!
Lät otroligt romantiskt och framförallt roligt.
Så grattis igen!
2009-06-16 | 22:54:07

Istanbul Dag 1


Emil nervös på Arlanda


Jag kanske var mer avslappnad.. :P


Arlanda


Vi åkte ner till Arlanda kvällen före resan. Planet gick ju redan klockan 7 på morgonen så vi hade hyrt ett rum på Arlanda, Rest and Fly. Trodde faktiskt inte det skulle vara någe fint alls. Nån gammal våningssäng hade jag tänkt mig. Men det var två fina jättebreda sängar, med sköna vita lakan, varmt och sött litet rum så jag sov rätt bra där inne.

Vid fem ringde klockan och det var dags att pallra sig upp. Vi checkade in bagages vid 6 tiden sedan vare bara att  vänta till boarding. Kände mig faktiskt inge nervös när jag satt i planet, mer att det skulle vara spännande. Vi åkte med Norska Norwegian AirLines. Men det var bara svenskar som flög som var med så det var ju riktigt bra. hha inte för att det hade gjort nått om de var norska. 3 timmar tog det ungefär att flyga ända till Istanbul i Turkiet. Resan var lugn och ja jag sov ju rätt mycket i vanlig ordning.

När vi klev av planet möttes man av en såndär härlig varmpust. Typ i 27 graders värme istället för de knappa 12 som det var hemma. Ah


Framme på hotellet, Lelei en liten bit från centrala stan.


Vi var glada att vi överlevt både flygresan, bussresan och taxiresan fram till hotellet. -Ha ha


Första middagen. Den var god även fast vi tog första bästa stället att äta.


lite färggrannt.


En av de stora moskérna i Istanbul, välkända Blå Moskén.




jag njöt redan i solskenet.




Jag vid fontänen mellan moskérna.


snyggingen skulle ju också vara med.


Hagia Sopia, moské







Mäktiga byggnader stod precis imellan oss. Stora, ståtliga och det skilde ungefär 1500 år i mellan deras byggnad. Hagia Sofia byggdes först år 523 och ja 1500 år senare byggdes Blå moskén.

Det kommer en fortsättning på dag 1 men en liten fingervisning ialf.

Natti
2009-06-14 | 22:54:15

Vi är hemma!!



Nu har vi kommit hem efter en intressant, spännande och lite blandad resa från Istanbul.
Kommer historier och bilder här i dagarna.

Men imorrn börjar jag jobba igen så upp med tuppen.

Natti!
2009-06-06 | 15:24:25

We are going to Istanbul!



Hej då mina kära vänner, nu drar vi till Istanbul!
Vi ses om en vecka!!
2009-06-04 | 19:41:52

Persikor





Middagen bjöd på bakad potatis med skagen och ishavsröra med en rad andra tillbehör. Riktigt gott. Sommarfresch i det gråa vädret. Till efterrätt blev det pappas klassiker. Persikor och grädde, fast vi la i vaniljglass också. Den kanske är tråkig men den funkar alltid.

Dagen har flytit på i snabb fart trots liten aktivitet. En promenad runt havet. Städning, packningen är klar och lite slappning. Känns som man bara går och väntar på att man skall få åka. stod att det skulle vara 29 grader varmt på söndag. Det bådar ju gott.

Jag som funderade på om jag skulle ha med mig en jacka. I på fall.
2009-06-04 | 19:21:01

Wecall on tour



Jag sprang i rosa telefonförsäljartröja.
2009-06-03 | 18:50:33

Lots of P.








fruktansvärt gammal bild..hos emil..många år sedan. usch.

Malin och Jag


En uppsjö bilder drog jag till med denna blåsiga men soliga onsdagskväll.

Jag sprang som sagt mitt första vårruset igår. Eller snarare joggade. Det var himla kul och det blir klart fler gånger om än betydligt snabbare och med mer förberedelser. Man vill ju nå toppen lite grann eller hur. Många damer i alla åldrar var där. Över 6000 pers. Tror jag aldrig sett så mycket kvinnfolk i mitt liv. Fick vänta bra länge innan mamma och hennes gäng kom ingående. Men en välbehövlig picknickkorg kom bra till hands när kylan tog fart. Lite värme hade ju inte skadat.

Idag har jag hållt på med mycket P. Presenthandling, Packning, Pengar, Papper ja allt på P. Strosade på stan idag i handlingens tecken. Inte till mig dock hihi..till nån annan. Men till mig fick jag ändå med mig en liten hårspray och mousse. Så jag kan se normal ut i Turkiet.

Appropå inget. Men äre någon som äter 36:or i skor i Sundsvall!! Jag har varit i hela stan och hela Birsta, finns inte en enda 36:a i några sandaler. Slut, finito, borta, överallt. Suck! Får leta sandaler i Istanbul istället.

Handlingen gick bra tillsist. Fick hålla på ett tag men jag är rätt nöjd =).

Mötte Pappa på stan också. Han ville inte laga mat idag så han bjöd mig på Kina. Lyckans dag! Blev något nytt. Biff med kinesiska grönsaker. Den satt som en smäck.

Just nu:
Drömmer om en till resa inom en snar framtid. Klaffar det så kan det bli verklighet.
Lyssnar blues och jazz på Spotiy
Väntar på Emil som kommer med 609:an.
Vill veta vart min resväska är någonstans innan panik utbryter.
Hoppas mamma och pappa köper något gott på affären.

2009-06-02 | 15:47:30

Uppladdning

Sitter på balkongen och myser.
Har just laddat upp med lite pasta och en snabbgjord stroganoff.
Pasta är alltid bra.
Några timmar till Vårruset nu så maten lär lägga sig innan dess.

Känner mig rätt pigg och redo för ett lopp idag.
Hoppas det går bättre än igår, tog ingen tid men jag är ju förmodligen inte sämst.
Fick ju veta i torsdags att jag skulle springa så mina förberedelser är ju inte stora.

Ska jag springa något fler år då skall jag träna löpning innan.
Styreträningen hela våren är ju ialf bra i sig men lite mer kondis behövs ju.
har ju såå mycket muskler att släpa på nu! Hah

Emil sa att jag måste köpa Melonremmar åt honom..
Att han alltid fått de av hans mamma när hon sprungit. OK.
Jag skall hålla utkik.

Blir nog kul det här tror jag. Inge regn heller utan lite mulet men ändå värme.
Perfekt så slipper solen gassa än i ögonen så man kolavippar någonstans i loppet.

Nepp nu blir sista filandet.
Hörs!


Foto: Lotta.

2009-06-01 | 18:03:14

solen skiner



En riktigt bra dag. Solen har bjudit på sig från sin fina sida här i Sundsvall. Humöret känns riktigt på topp. Konstigt det där med väder. Men härligt är det.

blev en 5km runda idag. Det var inte direkt igår jag sprang eftersom jag styrketränat ett halvår har inte konditionsträningen varit i fokus. Så det var lite tungt idag. Klarade fint första varvet men med solgasset mitt i ansiktet blev det andra varvet lite värre. Men jag tog mig runt och lär nog också göra så imorgon när jag skall springa Vårruset för  första gången!

Idag har jag även skrivit en ny jobbansökan, det gick av bara farten. Så skönt! Bra jobbat! Blir korrläsning av den imorgon så skall jag sända iväg den. Bara att kämpa vidare som sagt.

Nu tar jag lillCorollan till bergeforsen för en kväll med mannen =)

Vill även Gratta LARS som varit super duktig och klarat av sin utbildning som sjuksköterska!!!!
Riktigt stort!
Vi ses när du kommer hem =D
2009-06-01 | 12:27:39

appropå

Om det var någon som undrade hur det gick med Svenska Spel intervjun som jag var på för några veckor sedan.
Fick jag svar i torsdags.

"Tack för att du tog dig tid att komma på intervju hos oss vid Svenska Spel. Vi vill meddela att du inte blivit utvald till fortsatt rekrytering blblabllbalaa..."

Kul.
Not.
Vette tusan vad jag ska jobba med om jag inte ens får jobba med sport.

Det är dags att fortsätta kämpa på.
Suck. Mina kunskaper sinar...jävulst onödigt detta om man skall plugga, ta examen och inte får använda detta ute i arbetslivet. 
Valfritt innehåll, t ex text, bilder m.m.