2009-06-20 | 17:28:31

Istanbul Dag 2.


Vi bodde jättenära Istanbuls Universitet.


Försäljare var det gott om i Istanbul. Här råkar Emil ut för en. Han ger oss lite kort eftersom han gillar oss svenskar. Haha. Snacka om lurade. Emil lyckades pruta lite men det blev inte så lyckat så vi fick med oss en bok om Istanbul. Lite ångest hade vi av detta. Men det visade sig att boken blev riktigt användbar hela resan trots priset.


Nu är vi inne på "Grand Bazar" eller Kapalicarsi som är en gigantisk marknad innehållande massvis med Turkiska klassiker som mattor, skinn, guld, silver, smycken, kläder, souvenirer etc. Här inne jobbar det 8000 personer!




Emil prutade bra inne i Bazaren så jag fick två sjalar till ett bra pris. Han köpte ett par brillor som han tyckte han var lite ball i. RayBan står det i dem..men äkta är de nog inte.




Vi som tyckte att det var galet inne på Bazaren med 8000 säljare på sig. Men när vi kom ut på gatan gick i världes marknadsstråk med minst lika många säljare. Det var allt av ingenting som gick att köpa. Men vi kollade mest. Var så mycket plagierat krafs men det var roligt att gå där trots hysterin.






Efter en lång promenad kom vi fram till en ny moské som heter Yeni kamii. Pampig en, som ligger vid vattnet där man utanför matar duvorna för att bringa lycka och tur. Här ser man männen tvätta sina fötter, armar, händer och ansikte innan de går in i moskén.


Jag som kvinna var tvungen att ha slöja på mig i moskén.


Här inne sitter männen och lyssnar på gubben uppe till vänster som predikar. Vi fick säga "Ala är den ende" osv. om man hade den tron då. Kvinnorna hade någon utanskymd plats i moskén. men turisterna får ju hålla sig en bit bort från själva böneropet.


jag är djupt koncentrerad.


eller...




Emil behövde inte klä sig i slöja för han är ju man...han behövde bara ta av sig skorna.

Forts följer med båtturen runt den kända Boshoren.
1 Kommentarer
Bella:

HAHAHAHAHAHAHAHA!!! Men Irre vad nu? har du konverterat till Islam? Bazaren ser fantastisk ut btw.

2009-06-20 | 18:58:10
URL: http://hazardmissb.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Valfritt innehåll, t ex text, bilder m.m.