2009-05-31 | 20:07:22

Lottas 22- årsdag


emil gör sig fin

och övar på sin manlighetjag invigde min blåa klänning från Mango

Födelsedagsbarnet och Patrik

Emil visade de lite skumma ballongerna..

Lotta hade bakat sagolikt gott!Patrik och EliasTingeling

Gratulationer av farmor och farfar

underbara cheasecake

Igår var det lottas stora dag då hon fyllde 22år. En riktigt varm och härlig dag var det allt och ett riktigt kalas bjöds vi på. Lotta hade ju bakat för 100 pers tror jag det fanns muffins med glasyr, kakor, cheasecake mm. Helt underbart. Presenter var det såklart. Emil och jag hade köpt ett par fina grytvantar samt en salladskål i trä. Hon blev riktigt glad för det, vilken tur hehe.

Efter några timmars fikande och pratande och grattande blev det lite kubbturnering. Jag vann några gånger mot emil innan lotta, patrik och elias anslöt. Tjejerna mot killarna och ja vi tjejer vann såklart.

Efter det blev det grillning på kvällningen. Det blev som sagt en hel del ätande men det var ju otroligt gott så det var bara att hänga med i farten. Kvällen blev lugn, jag o emil tittade på terminator.. kanske inte en av mina favoritfilmer direkt men ja den slank ner fint. Innan sömnen tog vid.

------------------------------------------------
idag har jag och pappa grattat mamma på morsdag med blommor, tårta, handkräm och ett litet resekit.
2009-05-31 | 18:46:06

Tid för ro
Mannen är på plats.Den blå är på. Ser ni mitt bruna hår?!

Haha


Nu är jag tillbaka efter flera dagars frånvaro. Emil kom hem som sagt i tisdags och tiden har spenderats med honom. Vi har haft vår lilla stuga hemma hos honom alldeles själva och det har ju varit helt kanon. Länge sedan jag träffade familjen Maxén också så det var ju också en härlig återträff.

Under veckan har det varit lång promenader, fågelskådning och bäversafari i äkta ericaanda. det har varit en hel shoppingdag i stan med glass och solsken. Vi har tillomed spelat minigolf i tvåtimmar där jag såklart segrade de två rundorna. Även kubbspelet har tagits fram och ja ni vet ju hur det slutade där med. stackars emil..

Fikandes, ätandes, lugn och ro och ja bara varit med varandra har varit härligt när man varit borta från varandra så lång tid. En vecka är det ju bara kvar till Istanbul så det blir ju bara bättre.
2009-05-26 | 18:59:49

Love to you


Bild: Midsommar i Norrfällsviken - 05

Nu beger jag mig till Fal... Jag mena Bergeforsen för mötet med min man som tagit sig till de norrländska skogarna för att stanna i hela tre måndander. Tänka sig så härligt!

2009-05-26 | 10:11:49

Way outinne - ute?

Snart bär det av med en promenad ner till stan och A. sedan skall jag strosa i affärer ett tag.
Skall känna lite ny inspiration. Kanske göra en ansökan idag innan han kommer hem?

Vi får se!

Cya
2009-05-25 | 21:41:23

understanding
Svanen är lite argsint på den lilla taxen
konst..
konst igen, dock skrämmande.

Härliga Sidsjön, Man kommer till ro när man är på sådana platser. Man slipper tänka, eller så tänker man mer, men på ett bra sätt, hoppet och viljan kommer tillbaka. Trots att det inte blivit någon ansökan sedan svenska spel men men jag hoppas jag tar tag i det snart.

Igår jobbade jag faktiskt på cirkel, otroligt härligt att få tjäna lite pengar och komma ut lite haha. ett 11 timmars pass satt verkligen fint. Fick inviga grillen därborta med, kanske blir en riktig kock av mig ändå =) helt slut var man efter den dagen.

Idag då, varit på metropolen ikea med mor och letat reda på en pall och lite värmeljus, sedan en sväng på gymmet. Vädret var grymt idag så det blev mycket tid på balkongen i godan ro. vill ju inte sitta med burken då heller. Njut medan man kan. Mamma hade gjort varma parikor i ugn med köttfärsfyllning ah härliga måndag.

Blev en tur runt havet innan man avrundar vid tv:n.

ska på arbetsförmedlingen imorrn. hurra! blir intressant eftersom ja inte gjort några ansökningar på senaste tiden.

Blir kanske lite shopping imorrn, behöver fortfarande en väska och ett par fina sandaler till utlandsresan.

Imorrn är även lyckans dag då Emil kommer hem. Min man. Äntligen!
2009-05-25 | 20:33:53

No tree
Häromdagen var vi och kollade till den gigantiska holken vi satt upp för några dagar sedan. Den sitter som bärget i sin gran nu men ingen har tyckts flyttat in än.

Våra två bävervänner har som sagt varit i farten i gärdet kan man säga. Snart finns det inte en asp kvar att äta ner.
Jag finner stor ro av att titta på de där två glida omkring längs sjön, sedan dyker de ner och äter lite näckrosor dykerupp och sen börjar det ana ens närvaro försvinner de. poff!
2009-05-22 | 12:37:29

En tripp till Alnön.

Igår var jag och Bella på stan och fjortade oss lite som jag brukar säga. Vi tog en tur runt i butikerna där bella la vantarna på en topp och ett par ballerinaskor. Fin fint. sedan blev det en lunch på Barista där vi satt till stängningen klockan fyra. Härligt med en kissadillas som jag säger med champinjoner.

Efter detta kändes det konstigt att bara åka hem så vi tog oss en tur ut till Alnön. Vi åkte förbi Tranviken och kom upp till ett ställe där tystanden var total och det var sådär idyllist och härligt. Solen började så smått titta fram och vi tog oss ut på en privat brygga och fotade. Om vi skulle möta någon som sa att vi inte fick vara där tänkte vi skylla på bloggen och att våra läsare måste ha en dos av denna vackra plats. typ.

Vi slapp det och vi tog oss efter ett tag tillbaka oss till staden. Morsan hade gjort lite rulltårta så vi satt ute på min balkong och snackade till kvällningen. Blev en tur hem till bella där jag fick se lillbusen Nelson köra sin upptåg och bråka hejvilt med stackars Vigge.

Runt Tolvslaget tog jag min racerbil hem och somnade gott.
2009-05-20 | 18:55:38

Vilsen

Regnet står som spön i backen. Åskan hägrar hela tiden över oss.
Jag sitter sminkad och redo. Håret är uppsatt och klockan är på.
Jag fylldes av iver tidigare. Nu återstår bara en uns av vilsenhet.

Att ladda för att sedan inte komma ut är tungt. En dag i förströlse är snart till enda.
Men kanske hör man ett pling och man letar sig tillbaka igen.
2009-05-20 | 13:19:48

Iakttagelseiakttagelse idag:

1. Kvinna frågar mig på gymmet hur man tränar magen eftersom hon hade lite mage.
    - Analys, ser jag ut att kunna sånt? Jag kanske ser tränad ut? Ialf armarna.

2. Pizzagrannen gick ner på macken. Alltid 1,5 L Cola och en påse Ostbågar.
    - Analys, idag Endast 1,5 L Cola. Bantar han? Har han en oöppnad påse kvar? Eller är han helt enkelt inte sugen?

3. Solen skiner, det ryktades om regn och åska. Jag tvivlar.
   - Analys, Bella kom till stan så spelar vi Minigolf och äter glass! och fotar.
2009-05-19 | 22:09:23

Bäversafari
Vigg - eller som jag kallar dem, Hockeyfrilla eftersom de har som "hår" hängandes från huvudet. Bättre bild får tas en annan gång.


kaja.

Börjar bli smått irriterad på den lynniga majvädret. Kan det ta o bestämma sig vad det skall vara? Varmt, kallt, blåsigt, regn - inte allt samtidigt eller flera gånger per dag.

Vanlig dag i Ericas liv idag. Träning a la gymmet, en tur ut till naturen, lite sökningar, lite korsord (?), matlagnig, osv.
Var en tur med mamma och pappa och vattnade gravarna. Blev fint med gula blommor som lyste upp en annars grå plats.

Det blev mammas pastasallad till kvällningen, alltid lika gott.

Blev en tur till Gärdetjärn också. Idag fick vi det stora nöjet att se en bäver. Alltid lite kul med något annorlunda. Vi hade sett spår av den tidigare men inte sett vart den bor eller liknande. Men denna gång såg han oss tyvärr först då han dök i vattnet och smällde med sina spade till svans. Men han syntes simmandes runt i tjärn.

Efter en stund hittade vi hans bostad, förmodligen har denne ungar just nu och var en aning försiktig resten av stunden vi fick en skymt av djuret. En riktig bambsig till bäver var det också.

Imorgon är det redan onsdag och snart torsdag. Och snart kommer Emil hem. Inte långt kvar nu.
Inget svar från svenska spel än. Måste hitta något annat att söka nu. Kan inte bara sitta å vänta.
Blir gymmet på förmiddagen imorgon igen.

Sedan skall vi sätta upp en holk på kvällningen - kanske får syn på bävern om man har lite tur. Lämnade ju kameran hemma idag bara för att...så imorgon skall den med.


-----------------
jag hade skrivit 4 ton på stenblocken i pyramiderna lite fel där - 60 ton skare va....
2009-05-18 | 21:51:43

FascinerandeTittade just på Vetenskapens värld. Inte det program som jag brukar följa. Men när regnet står som spön i backen och surfandet nått en slutpunkt var det med glädje jag fann mig vid Tv:apparaten. I kvällens program fick vi följa pyramidforskare som studerar pyramidernas uppkomst.

Trots att man kommit på hur pryamiderna tillkommit och hur man kunnat lyfta dessa bland annat 4 ton tunga stenarna så finns det fortfarande frågor gällande hur man kunnat skapa formen på pyramiden, att få alla kanter helt raka upp till toppen. Varför har en gång skapats i mitten av pyramiden? Var det en plats för religiösa händelser eller var det helt enkelt en väg för att transportera stenarna lättare? Finns det inbyggda "kranar" innuti pyramiden som gjort att den fått sin form och även fått de utseende man velat skapa?

Hur många frågor som helst, lika många teorier som många gånger bara fastnar som teorier. Jag kommer helt klart besöka Egypten någongång, det är ju ändå en av de sju underverken och jag vill gärna kunna bocka av några av dessa under min livstid.

Jag är helt klart otroligt fascinderad över hur man lyckats bygga detta konstverk för 3000 tusen år sedan. Hur kan man ha varit så begåvade och smarta för att göra denna byggnad. Den är gigantiskt stor, och stenarna väger 3-4 ton!? sedan att sedan frakta dessa, få dess form och sedan göra rum innuti pyramiden och ändå behålla dess form.

Jag är helt förbryllad. Än idag har vi inte förstått allt kring detta underverk.

När jag står där framför pyramiderna kommer det säkerligen bli samma känsla som jag fick när jag stod framför Colosseum.

Helt obeskrivlig, som att färdas flera hundra kanske tusen år bakåt i tiden.

Åh.
2009-05-17 | 23:22:34

Smaken är som...

Samtal under söndagens kvällstimme.

B - Jag tål inte killar som överöser en med komplimanger - det äcklar mig.
E - Hahahhahahahah
B - Ja men det är fan inte sexigt.
E- Ja, alla har vi vår syn på uppskattning.
B - Ja!
E - Ja inte för mycket av det goda!
B - Neee
2009-05-17 | 20:45:06

Härliga gubbar!

Ah Jordgubbar! De börjar ta sig rejält nu. De kommer just nu från Belgien, det är ju inte riktigt svenska jordgubbar status än men känslan börjar infinna sig. Sommar, värme, glass, sol...mm.

Idag hade mamma tänkt att vi skulle ha en marängsviss. En klassiker som aldrig kommer gå ur tiden. Jordgubbar, banan, äkta vaniljglass, maränger och grädde. Om man vill toppa med chokladsås går ju det med.

I övrigt så var det härligt solit idag. Jag har legat och pressat i solen när det är som farligast. Lite färg fick jag också så saker och ting börjar ta sig där också. Långpromenaden med stavarna börjar kännas allt bättre och klockan nio på morgonen är det som absolut härligast när det på riktigt har börjat vakna omkring sig. Njutbart.

Imorrn är det dags för nya tag. Jag har hållt mig borta från sökningarna nu i två veckor pga Svenska Spel biten. Inte hört något än men nu skall jag börja titta igen.

Det finns bara en väg och det är bara att kämpa på tills man får chansen igen. Iår skall jag inte bo hemma igen. 09 är året då man skall bli vuxen på riktigt! yes.

Men morgondagen startar ändå med gymmet klockan tio! Längtar
2009-05-15 | 16:04:07

In lust we trust


The Ark.

Ah fick en sommarkänsla, vilket betyder The Ark känsla, Åh Läckra Ola. Sommar, Sol, fest, trängsel och Ola...

Är på bra humör idag trots allt. En härlig promenad blev det vid nio. 1,5h rundan är trevlig. När man svänger upp från havet och skall uppför backen tänker jag varje gång. Nej jag orkar inte. Men jag måste tjura så när man börjat gått där finns det ingen återvändo. Det tar lika lång tid att vända som att fortsätta. Hah!

Vädret bjöd på sig från sin fina sida och svetten rann haha. Blev en tur på birsta efter promenad och dusch. Skulle pröva bikinis. Ack så jag bedrog mig om det skulle bli en trevlig vistelse. Usch, bikinis, ångest. Gick inte bättre denna gång. Hemska ljus i HM hyttarna och allmänt felande plagg. Näpp inga köp och jag for hem.

Nu har man snackat lite med mannen och snart väntar mat. Så hungrig. Ser framemot en kväll på stan med bella. Lite fika och sen bio, himlans trevligt. Tror jag tillomed skall utnyttja mina poäng på kortet om vi inte råkar äta oss för mätta ute.

Aja So long
2009-05-14 | 23:41:30

Summer 09

Fattar inte varför bilden inte blir större.

Men med lite solkysst hy till sommaren så kanske man kommer i en sådan här. Vill ha dessa två i sommar.
Håller tummarna för birsta...annars får man hoppas på bus eller nätet..

Bara jag inte ser dum ut i dem...

2009-05-14 | 20:04:24

Someting n..

Hej hopp!

Tänk att det redan är torsdag va!, den här veckan gick betydligt snabbare än den förra. Jag sitter fortfarande och tänker över hur det gick med Svenska Spel...Bra, dåligt? Det kändes bra för mig ialf. Om man får en nejtack då vill man ju veta det så man kan lägga det bakom sig... inte sitta såhär och undra..

I övrigt, nja inte mycket. Träning, invigde stavarna igår. Det är dags för sista ruschen här i slutet. Det sägs ju att stavarna skall öka förbränningen med 60% så det är ju en del. Imorrn blir det 1,5h rundan igen då, eftersom det var styrke idag.

Var på stan idag, letade efter en väska, hittade en men skall vela ett tag till. Köpte dock ett solglasögonfodral på indiska, ett sånt där hårt. Smart som jag är kan jag ha digitalkameran där, då skadas den inte bland mina nycklar och grejer i väskan. Fantastiskt!

Fyndade även ett smalt svart skärp på Myrorna. Har behövt ett sånt nu ett tag. Kanske är ute med skärp, men ibland äre bra att ha. 15 kr vare värt.

Imorrn blir det promenad vid halvtio snåret, sedan ska jag ta mig till birsta och kolla efter den blommiga bikinin från HM, fanns såklart inte i stan, bara nederdelen, SUCK och sedan den Zebrarandiga, fanns heller inte i stan. Skandal. Lär väl inte finnas i birsta heller, varenda jäkel lär väl gå i en sån i sommar...Kanske får be Bus kolla efter en i Uppsala...:p Sen blire fika och Bio med Bella.

Änglar och Demoner, skall kolla biljetterna strax,,vi ska väl gå nio I guess..Såg Da Vinci Koden igår, den är fan bra.

Måste kolla hur en såndär bandau eller hur det stavas sitter bara så det inte ser ut som jag har ett par taxöron därframme..

Aja Nu ska jag ladda för EurovisionSongContest delfinal 2! haha
2009-05-12 | 18:36:10

LynnigtIdag har det varit minst sagt lynnigt väder ute.
Imorse var det rätt fint väder när man tog sig till gymmet.
Såg Moppa alleles innan jag skulle svänga in till Friskis, men ja hann inte tuta
eller ropa som han sa det.

Väl från gymmet kom det lite smått regn. Sedan blev det duschning och fika.
Mitt på dagen var det strålande sol så jag passade på att sola min gammage lite
och jag tror jag skapade lite färg.

Men sedan kom mörka moln in och det kom ett skyfall regn. Det försvann lika fort som det kom.
Uppehåll ett tag fram till för någon timme sedan då det började hagla brutalt härute. Billarmet gick på
bilen och pappa fick springa ut.

Efter hagel lite lätt uppehåll men mörka moln kom infarandes och det var dags för lite regn.
Just nu skiner solen in genom mitt fönster och det kanske blir en kvällpromenad.

Frågan är om man skall ta på sig regnjacka och gummistövlar eller om man klarar sig med gympaskor och en vindjacka?
2009-05-11 | 23:10:09

STHLM


Claire Wikholm..

Idag har varit en riktigt lång dag. Den har kantats av en tidigmorgon, nervositet, skratt, stress, snack, springade, skoskav, shopping, fika och annat. En dag i Stockholm med anda ord.

Eftersom jag är en liten hemlighetsfull filur i vissa avseenden så är det väl dags att kläcka ur sig vad jag pysslat med. Jag var idag ute i Sundbyberg på arbetsintervju hos Svenska Spel. Tjänsten var Speladministratör där. Fantastiskt spännande jobb där arbetet präglas av idrott och spel. Kan det bli bättre? Förmodligen inte.

Så jag var rejält taggad inför intervjun. Den gick också väldigt bra. Det var inte jobbigt på något sätt när det väl satte igång. Inga jobbiga intervjufrågor som ställer än mot väggen utan det var naturligt, roligt och mycket sport. De kollade mest hur jag var som person och hur kemin fungerade.

Nu gäller det att hålla tummarna och hoppas man får följa med i nästa veva..

På stan hade jag några timmar att slå ihjäl. Jag sprang runt på söder och mitt inne i stan. Kom över en söt mörkblå klänning från Mango som kommer passa perfekt till sommaren, sen en blårandig topp från Monki, också en perfekt grej till sommaren.. Hoppas ja inte kommer se ut som en estet nu haha. nä men ja gillar de här lösa topparna med shorts el chinos till. Ah

Sedan hann jag fika lite på söder, innan jag gick igenom en bunt butiker, tänkte finna en väska men hittade ingen som passade så ja det blev lite bröd åt mamma från hötorgshallen innan jag i farten fick med mig en chailatte och en chesecake från Espresso House.

Jag saknar redan STHLM.
2009-05-11 | 22:34:27

Bilder från helgen
2009-05-10 | 21:42:37

To be C.


Jag på Invito. Foto: Bella.

Jag har fotat en del i helgen. Men jag spar det. Jag tar det imorgon kväll tror jag. Imorgon skall jag fota mycket. Hoppas på fin fint väder. Jag skall bort en sväng..spännande....

Kanske får träffa någon gammal vän och kan dagen bli riktigt bra.

Nu fortsättning av finalen..
2009-05-10 | 21:37:56

Åh Mattias!


Mattias Weinhandl

Gift dig med mig Mattias! Kom hit.

Nej nu tog jag faktiskt i lite. Men man druknar lätt i hans fantastiskt fina mörka ögon. Lägg till lite mysig skånska och där hade vi en liten poäng..

Aja vad vill jag komm till. Flummigt inlägg. Men. Jag har tittat på hockey nu i 14 dagar kan vara därför. ligger och tittar på kanonfinalen mellan USA och Ryssland. Sverige tog för en stund sedan brons i VM i Bern. Otroligt härligt faktiskt. Som sagt det är härligare att vinna ett brons än att förlora ett guld. Ikväll vann Sverige ett brons, finalen var inte menat för vårt lag i år heller. Det är en bit dit. För få stjärnor saknades.

Men jag fick ändå njuta av Mattias Weinhandl. 29-åringen från Småland. Den stora stjärnan som gått från Modo till Linköping och som nu spelar in massor av pengar i KHL (ryska ligan). Har alltid haft en förkärlek för Wenis. Mycket pågrund av hans olycka som drabbade honom för tio år sedan.

Det var en fyranationsturnering för Sveriges J20-lag. I slutet av matchen träffas Mattias av en klubbspets i ögat av den tjeckiske spelaren Michal Travniceks. Händelsen är avsiktlig och spelaren stängs av från ishockeyn i tre år. Mattias skada blir stor och allvarlig. Synen på ena ögat blir nedsatt så pass mycket att han endast kan se 10%. 

Karriären var rejält i fara men han lärde sig spela ändå. Trots att han bara ser ett visst grått brus. Han har lärt sig att känna av vart han har sina spelare. Han ser dem inte. Jag kan inte sluta farsineras. Dessutom är han en riktig poänggörare som gör saken ännu bättre. Ögonskadan är väl ödets ironi kanske som gjort att han blivit än ännu bättre ishockeyspelare..trots att det är lite svårt att sia om. 

I Tre Kronor var han i topp i poängligan, han vann folkets röst om bäste spelare x antal gånger och var i det stora hela den bästa spelaren i hela svenska laget.

Det är stort.
2009-05-09 | 19:10:51

MNK

Sitter och lyssnar på Mammas nya kille vilket otroligt roligt program.
Att sitta och dricka lite chailatte och lyssna på när Patrik Larsson berättar sina bästa knep
till att göra slut på.

Topp 2 på sätt att göra slut på: Jag är fet och du är ful men jag kan banta.
Den är helt klockren.

Eller när Job Andersson berättar om hur det var förr i tiden.
Nå jävulst! Ta dig ett rejält slick ur min armhåla ska du se att truten torkar ur på dig.

Frisören
Men Satan Joel!

Norrlänska är ett bra språk när skämtet skall användas.
Det fattas bara Öviksmålet skulle detta program vara helt fulländat.

Hajpojken!
2009-05-08 | 18:25:51

The semifinalGodkväll jag kör singelkväll ikväll, igen. Det är hockeykväll igen nu. Jag börjar bli lite matt på detta hockeytittande nu, men ja klarar två kvällar till. Det är lugnt. Swe möter ju Kanada i Semin, det kan jag ju inte missa.

Den här veckan har varit riktigt lång tycker jag. Den tar aldrig slut. Trodde aldrig att det skulle bli helg. Men så är nu fallet. Men man kanske inte får något umgänge förrän på lördag..känner att jag måste se någon bekant människa nu. Den sociala delen av mig måste få nyttjas. Fika, bio, myskväll, fest eller dyligt. Jag är på!

Idag i övrigt har kantats av en fågeltur igen.. (ja det börjar bli tjatigt) men det är trevligt att vara ute än att sitta framför dumburken. Var ut i Bergsåker och tittade, fikade och njöt lite. Sen tog blåsten fart och då vare inte lika trevligt. Sen har jag pratat med Bella om nödvändiga händelser i våra liv. Lagat lite stroganoff, ätit glass vi minigolfbanan, löst lite korsord (!?) och ja nu äre bara 1,5 timme kvar till Sverige matchen.
2009-05-07 | 18:44:12

TapasOj! Just hemkommen från min favorit restaurang här i Sundsvall, Saffran. Mamma är bortrest så pappa och jag tog tillfället i akt att äta lite spansk Tapas. Pappa hade inte ätit det förrut så han skulle få prova på det idag.

Och vilken höjdare det blev!
Jag var ju väntat nöjd med maten då jag vet att det är sååå himla gott. Det blev vitlöktsstekta räkor, samt kyckling, paella och färskostfyllda paprikor. Man hör ju själv, detta kan aldrig bli fel. Pappa han slog till på spanska korvar, skinka samt bläckifisk och musslor.

Han höll på att dö. Hahah han tyckte det var hur gott som helst. Han var glad att vi tog den restaurangen men att jag nu har lett in honom på någonting farligt. Hahha!

Få se när vi åker dit nästa gång...

Hoppas det blir snart!
2009-05-07 | 08:45:06

Dragons

Igår hyllades Sundsvall Dragons för sitt SM-guld i basket. Sundsvalls torg var proppat med människor som ville gratulera laget. Sundsvalls första guld i någon av de stora bollsporterna. Det var stort, jag blev lite rörd. Det är alltid härligt med idrottsframgångar. Trots att intresset för basket inte är lika stort som för hockeyn så är det ändå roligt när det går bra för laget i stan. Och att basket skulle komma före idrotter som hockeyn och fotboll i att ta guld först är ju bara än roligare.

Bilderna blev som det brukar bli när man inte står en centimeter från händelsern men jag var där ialf. Och ungefär resten av hela sundsvall med.
2009-05-06 | 17:21:56

Sticksjö
Kanadagås


Svarthakedopping och gräsander.


Pappa matar måsarna


Jag, 5 år eller 22år? Svårt att sia..hah


Svarthakedopping.
En vit and.Sticksjön i Granloholm i Sundsvall är också ett fint ställe om man tycker om att gå en promenad runt en sjö och ha lite trevligheter att titta på samtidigt. Eller ta med lite fika och sitta på en bänk och njuta i solskenet.

Vid nio på morgonen sken solen och skådningen visade sig från sin bästa sida.
2009-05-05 | 17:44:17

Pust.

Godkväll eller eftermiddag.
Jag är rastlös. Lite uttråkad och vet inte riktigt vad jag skall ta mig till..
Leka med kameran?
Läsa en bok?
Städa?
Äta?
Sova?
Se på tv?
Ta en promenad?

Åh, nä. Vädret är tråkigt och grått, ska det regna snart igen?

Idag är egentligen första riktiga dagen som jag är ledig eller arbetslös igen.
Det är outhärdligt.
Har varit och tränat och varit på Arbetsförmedlingen, Underbart Not!

Skrivit ut biljetter och bekräftelser men det gick ju fort.

vad har jag gjort mer?

snackat med päronen.
Och försökt få en norsk att fatta att Sverige är bättre än Norge på sport...

Ingen hockey idag, jag kan inte se basketen mellan Solna och Sundsvall. Det är skit på Tv:n.

Åh

bitterinlägg!!

2009-05-04 | 20:33:47

Shopping Á la Falun

Börjar nästan bli lite tjatigt detta gällande vädret. Men i lördags vare fasen sommarkänsla i Falun. Tokvarmt, T-shirt och byxor..(eftersom jag inte hade några shorts) folk gick i små linnen och shorts, solade runt överallt och ja bara njöt. Emil och jag åkte in till stan på lördagen. Det var shopping som gällde. Kanske inte den plats jag tänker storshopping direkt men det fick ju fint det.

Hittade två härliga toppar på gina, ville ha en randig slapp tröja.. hittade en i gult, hade helst velat haft blått men det blir säkert fint när man får ännu mer färg på sig. En annan blå fick jag också. Sedan fick jag en såndär vision som bella brukar få. Såg en tjej på stan med en härlig stor skjorta och lite chinos brallor som var uppvikta, såg nice ut.. har ju sett det förrut men ja har inte varit på något shoppinghumör. Men nu jäklar.

Hittade en skysst skjorta på killavdelningen på HM, precis rätt och ett par brallor på gina, lyckans dag. Emil köpte en lika dan skjorta som mig hahah..vi får inte ha dem samtidigt..det lär se dumt ut. Han fick även med sig två skjortor till och brallor så nu blir han en fin man.

Shoppingen fick slutas med ett par nya vita dojjor. Härligt att slippa strumpor för en dag! På stan åt vi sedan en Bananasplit och tog det lugnt. En hel dag på stan sedan åkte vi hem och lagade kyckling och ris och tog det lugnt resten av dagen =)
2009-05-04 | 20:14:46

Vår dag1 Maj var ju som sagt vår dag. Den spenderades med en mysig morgon i lugnhetens tecken. Lite morgonfika innan vi tog en promenad bort till Willys. Solen sken och vädret var som sagt på topp. Från Willys köpte vi med oss dricka, vindruvor, kex  och Bonjour ost.

Efter en timmes promenad fram och tillbaka var vi hemma. Vi tog oss sedan ner till vattnet här i Dalarna. Innan man kommer ut till udden låg människor och solade i bikini och annat lättklätt innan vi kom till udden där vi vi skulle fika. Upp i skogen i en dunge, utsikt över sjön, man ser öar och träd och massa vatten. Ser inte ut som man är i inlandet då. Solen sken genom träden medan vi dukade upp vår förtäring.

Jag fick med mig lite bilder från min gamla mobilkamera. Emil tog också en del, skall se om jag får tag på dem också. Lite försmädligt att jag inte hade någon kamera men aja minnen får bestå ändå.

Någon timme i skogen sedan bar det hem igen. Emil överraskade mig med en chokladask men belgisk lyxchoklad. Lycka! Av mig fick han ju tavlan med bilder på oss från 04-09. Verkligt fint blev det, skall ta ett kort på det också när jag får chansen.. Emil blev riktigt glad, nästan lite tagen av alla bilder så olika platser, saker vi varit med om osv. Härligt!

Sedan blev det en tur in till stan. Vi åt ute på en grekisk restaurang här i Falun. jag smällde i mig kycklingspett, grillade grönsaker, klyftpotatis och tzatsiki! Mums! (som blondinbella brukar säga...)

mätta och belåtna satt vi och lapa ännu mer sol på stan. Vi hyrde en japansk anime film och åkte hem. Väl hemma tog vi tag i lite storstädning i Emils lägenhet. Det behövdes! Och sjukt rent blev det också =) Sedan såg vi på film. En riktig lång och härlig dag var sedan till enda.
2009-05-04 | 16:49:44

Sista April

Sista April tillbringades i Falun. Vid vattnet hittade vi en plats för vår anordnade grillkväll?!. Emil vettu noll koll men till sist ordnade det upp sig. Vi tände på engångsgrillarna och grillade gott marinerat kött. Polisen körde några varv runt och hällde säkert ut lite dricka men vi klarade oss.

Emils klasskompisar var trevliga prickar så det var en lyckad kväll. Efter ätning och grillning blev det en promenad till Tinas lya. Lite soft kväll där med popcorn, gos med katter och lyssna lite på musik. Tyvärr hände en olycka då Emil satte sig på min kamera. Linsen blev intryckt och jag fick damp. Inte så trevligt och lite onödigt...

Men det lugnade sig lite sedan, men det blev ju tyvärr inga fler bilder.. har tagit med mobilkameran så får se om det blev några bra bilder.

Det blev ingen utgång för våran del.. I Falun nää. Vi tog bussen hem, jag blinkade med mina bruna och fick åka gratis buss hurra.

----------------------------------
pappa var in på siba idag och vi fick en ny kamera så problemet var löst.
2009-05-04 | 16:20:56

Holiday

Sista April bjöd på ett ypperligt väder. Pappa och jag packade ihop kikare, tunnbrödrullar och te i min gamla skolväska från ettan. Vi tog bilen ut till Alnön där det ligger ett reservat för natur och fågelskådare som oss. Jag är väl inget proffs på fåglar men jag tycker det är trevligt att vara ute i naturen, frisk luft, fågelkvitter och vatten!

Jag tycker även det är mysigt att gå på spångar mitt i skogen över små vattendrag. Dagen bjöd på mycket fåglar i alla klasser och storlekar. Häger, Trana, Storspov, Vigg, Grågås, fiskmås, lövsångare, fjällgås, bläsand, storskarv mm.

Jag mötte även på lite älgbajs ute på udden. Efter en promenad där borta tog vi oss lite fika och njöt i solskenet. Innan det bar iväg hemåt.

Valfritt innehåll, t ex text, bilder m.m.