2010-04-30 | 13:38:41

Valborg 2010






1 maj 2009.

Valborg förra året firades i Falun tillsammans med Emil och hans klasskompisar. Lite tokigt, lite galet men rätt bra. Första maj då, bjöd på kanonväder, räckte med en tröja och vi kunde fira tillsammans vid vattnet. Mysigt.

Iår ser det dock inte ut att bli lika varmt men ack så trevligt. Valborg firas med Bella på Invito, blir middag, vin och drinkar i cocktailbaren. Nice. Får se om vi tar oss vidare eller så. Emil slår runt på Stadshuset när hans kompis Johan är förband åt Dead by April.

Imorgon är det vår 6 års dag =D Hurra!
Det blir fika på stan och sedan unnar vi oss en helkroppsmassage var på Time out Spa. Innan vi sedan beger oss iväg till Sandarna för middag och mys.

2010-04-27 | 18:34:26

tisdagsångest.


Foto: Isabelle

jösses nu kom någon ångest över mig. Vad har jag gjort idag. suck, jag gillar inte när det blir såhär. Snart äre torsdag igen också..

Idag har jag varit på gymmet och kört ben för en gångsskull, skönt att göra något annat. Sedan hem en sväng och göra sig i ordning så åkte jag och pappa på erikshjälpen. Till vår besvikelse öpnnar de klockan 12 och vi var där 11. Men vi tog oss en tur bredvid den lilla skumma loppisen bredvid Willys istället. Den var inte så dum faktiskt. Pappa hitta två fina tallriksmotiv från 50-talet och en blyertsritad tavla. allt för 60 kr.

Såg faktiskt lite fina saker, soffbord och lampor. Man kan faktiskt fynda riktigt bra på loppis. Det finns alltid fina träbord i mörk trä som jag gillar =) Jag tror det kommer bli lite blandat i vår lägenhet.

Sedan gick lusten av att göra något ur mig. Lunchat, pratat i telefonen, suttit på balkongen när solen kom fram, löste korsord som en pensionär och gjorde ett fint paket med en egenhändig text på haha! var på Fröken Fräken och köpte lite cellofan i farten.

Småsaker bara. Nu ska jag bara vänta på mannen, han som skulle upp till Patrik, sen ska vi mot Forsmon. Tar med mig träningskläderna i på fall det blir en stavgångstur imorrn.

Jag känner att jag har någon vårenergi, vill inte bara sitta och invänta tiden. Tråkigt! Men snart händer det massa så då kommer jag klaga över det istället. Tiden.
2010-04-26 | 20:19:49

Middag hos Lottis och Patrik



Igår var vi bjuden på middag hos Patrik och Lotta. Det bjöds på grillat och marängsviss hur gått som helst. Jag hade ont i magen när jag kom hem haha. Men det tyder på att det var super. Emil smällde i sig tre öl också, så han var mätt på morgonen också haha. Vi såg även på film, namnet försvann från huvudet nu, men handlar om Nelson Mandelas väg ut efter frigivningen, att ena Sydafrika genom rugbyn. En sann historia. Bra!

En riktigt fin lägenhet har dom också! får mer inspiration nu.

-----------------

Får lägga in bilder från kameran sen.

---------------------
Idag har jag varit hemma då emil ville hem och måla. Tyvärr har hans dator kraschat, stackars älskling. Men Patrik kommer fixa det där (hoppas jag) han var så ledsen.. Usch.

Men jag har varit en sväng på Jysk och Boom också. Jysk hade inte mycket att bjuda på. Men Boom, åh jag ville ha hur mycket som helst. Massa fina saker, mycket "romanisk" lantlig stil.. Undrar vad emil kommer säga när jag börjar shoppa loss där hehe. Men jag var mest där för att kolla på soffor. jösses det finns hur mycket som helst.

Såg även att de öppnat en till Boom butik. Den får jag ta nästa gång. innan jag kom hem kunde jag inte motså att köpa en present till Emil i 6-års present.. (tror inte han läser). vet inte om han kommer köpa något får kanske hinta honom ;) Kul ialf.

2010-04-24 | 20:28:59

Update.



Här ser ni mig i ett nervöst läge. Utanför Traffic på Trädgårdsgatan i väntan på handläggaren från Norrvidden. Men nervositeten skulle strax bytas till glädje. Tack vare svärmor =D som fick tips om att en 2:a fanns ledig på Trädgårdsgatan kunde vi ta kontakt med Norrvidden och fixa en visning direkt. Skulle vi gilla den hade vi även första tjing. Vilken grej.

Det räckte med att hon öppnade dörren till lägenheten kändes det rätt. Så otroligt skönt. Emil han springa några varv runt innan jag hade inspekterat klart. Han ropade fort att det gick att gå runt mellan kök, vardagsrum och sovrum. Jag gick ett varv och allt var rätt. Emil och jag möttes på vägen runt och ja det var bara glädje i våra ansikten. Här är den! Mamma och pappa fick också tummen upp så det var inget att tala om.

jag tror hon på Norrvidden blev förvånad över att vi bestämt oss så fort hehe. Nu är det bara personen som bor där som skall bestämma sig när han vill flytta ut. Han som ville flytta så fort som möjligt.

Lägenheten då. En 2:a på 58 kvm. Luftigt och otroligt ljust. Stor ballkong mot innergården, fint kök, stort för bord och stolar, badrum med badkar. och ett stort vardagsrum med fina fönster.

Nu ska vi se vad som väntar. Själv längtar jag bara efter att få börja jobba så jag kan tjäna pengar till alla saker vi måste köpa =). Spännande. inte så långt kvar till 17e maj. 3 maj är det avtalssignering. Längtar så jag vet att nu är jag på väg.
2010-04-24 | 20:19:33

Bilder från förra helgen.



















Förra helgen tog jag och mina vänner oss ut till Njurunda och Skatan och andra små ställen ute i Njurunda. Det var fint men det blåste satan så turen blev inte så vidare långvarig där ute. Vi hade dock trevligt och bestämde oss för att fortsätta kvällen genom att gå ut och äta. Det blev en tripps till Tusen och en Natt. De hade extra erbjudande även. Valfri för-varm-efterrätt till priset av 229 kr. Taget. Mycket trevligt och mysigt ställe med god mat. Toppen!
2010-04-23 | 17:13:45

Lyckans dag!

Vilken härlig dag! Så glad. Vilken fin lägenhet vi såg idag. Det var inget att fundera på. Vi fick samma känsla - här är den, precis när hon öppnade dörren. Allt var rätt. Tummen upp, glada miner och ett ja, sen var det klart. (berättar mer sen.)

Kan bli snabb inflyttning. Men det gör inte mig något. Så himla kul!
Vi var tillomed på Ikea idag och spanade.

Det händer grejer.

Det firar vi med middag på Innergården.
2010-04-21 | 15:29:42

Det finns en Mening.



Tänk att livet är fullt med händelser som har en mening. Det är mening att detta skall hända. Och man slutar aldrig förvånas. Inte idag heller. Ett glatt samtal och det kändes direkt att det är någon mening med detta samtal också. På fredag förmiddag får vi veta om så är fallet. Spännande!

Fler saker som har en mening. Att jag tror Isabelle skall få åka till London. Askmolnet har dragit sin kos och klockan 8 imorgon hoppas jag att du får åka. Det måste ju vara meningen att du bokade det smarta datumet. Inte sant?

Sista april ser ut att vara räddat också. Jag och Bella har bokat bord på Invito - god mat och drinkar i baren efter det. Blir fint.

1 maj och vår årsdag börjar arta sig riktigt bra också. Har bokat tid för helkroppsmassage för oss båda. Otroligt skönt, skall handla hem lite vin och goda saker får vi en riktigt trevlig dag också.


On repeat: Telephone - Lady Gaga VS Beyonce.

2010-04-20 | 19:40:46

Söker.



Det kommer inte direkt som någon överraskning att man nu söker ny bostad när man äntligen kommer få en inkomst som är mer än 3000kr i månaden. Det är tänkt att vi ska bli sambos jag och emil efter 6 år som särbos hehe. Vi söker tvåor och alternativt trea om hyran är bra. Det är ju jag som är inkomstkällan så hyran och framförallt läget är viktigt. Inge Kvissleby här inte.

Igår var vi på vår första visning. Roligt, intressant och exakt den mardrömsliknade senariot jag föreställt mig. En sluskig människa hade bott där, ostädad, döda blommor, odiskat, obäddat, stökigt och röklukt. Typiskt. Tur att mamma o pappa var med. Dom har lätt att se bort sånt där. jag såg bara fel. Men läget var ju perfekt. Mitt i stan.

När jag kom hem började inse vilken bra lägenhet det var, helt perfekt egentligen - när den blivit uppfreschad och renoverad. Personen hade bott där i massor av år och ja det var nog inte konstigt att det såg ut som det gjorde.

Synd bara att vi inte fick den =(. Riktigt tråkigt, jag hade börjat gilla den skarpt.

Men det var inte meningen helt enkelt. Inge flax här inte.

Men det kommer väl några fler.
2010-04-20 | 19:29:54

Hemlighetsfull.

Jag är ju rätt hemlighetsfull av mig. Trots att jag tror att jag är rätt öppen av mig så håller jag mycket inne. Mycket som är av betydande karaktär som jobb, framtidsplaner, åsikter och bostad. Jobben har jag hållt för mig själv länge nu. Vilka jag sökt, vart och om jag ska på intervju. Har ju blivit några intervjuer innan jag fått det jobb jag har idag. Men inte många jag berättat om. Men det är lite skönt, att slippa pressen, att folk skall ha åsiker om jobbet, arbetstider, lön osv.

När jag skulle på intervju till Comhem hade jag även inbokade intervjuer på Telia och IKEA. Jag hann bara gå på Ikea innan jag fick jobbet på Comhem. Känns skönt. Då slapp jag välja, den möjligheten fanns ju också om jag fått ja från fler håll. Ikea hade haft 1200 sökningar till sina tjänster och jag var en av 60 som fick komma till gruppintervju.

Det var roligt - men jag är glad att det inte blev det jobbet.

Ledigheten från kobbsökandet är enormt skönt och konstigt. Dagarna går. Men jag längtar verkligen tills jag får börja. En del tycker kanske det inte är ett toppjobb osv. Men jag struntar i det. Allt blir betydligt lättare när man kommit in i arbetslivet än när man är utanför. Du skapar kontakter, får meriter på ditt CV, du lär dig nya saker som du har användning för senare.

Jag ser detta jobb som en möjliget inte bara ett jobb. En möjlighet att söka nya jobb samtidigt, få bra erfarenhet, bra kontaktnät, kundkontakt, nya arbetskamrater osv. Jag ser bara möjligheter och erfarenheter att använda sig av senare i mitt jobbsökande.
2010-04-17 | 18:36:37

Yrsel



Jag har haft yrsel några dagar nu. Det gör mig lätt irriterad. Vet inte vad det beror på heller, lågt blodtryck, stress, hunger? Ska googla lite info. Det kommer och går. Ibland kan man ju få det om man reser sig för fort men det känns inte riktigt så, trots att jag får det om jag reser mig fort. bara jag sitter på en stol eller sitter i soffan. Känslan är lite som när man har åkt en karusell eller har snurrat runt en stund och börjar gå så är huvudet lite "borta". Ingen skön känsla. Men det är inte så att jag ska ramla och svimma men det är lite mysko.

Ska försöka dricka och äta bra så kanske det hjälper någorlunda.

Ska ladda upp lite bilder snart också. Men först blir det hockeyspurten och sen ska jag åka till Emil.

Imorgon blir det återigen en stavgång runt kroken!

Jag ligger i där ialf.
2010-04-15 | 19:21:09

Emil vs Mads Mikkelsen

















Han har rocken. Han är lång och ståtlig, han har glimten i ögat och visst har han ett tjusigt utseende. Min karl. Hehe. När vi tog bilder på udden tyckte jag att han såg ut som någon deckarsnubbe. Vi pratade om att starta en realityserie på Lörudden. "Livet på Löran".

Storslaget och Roligt.

2010-04-15 | 19:11:47

Vackra vyer



















Fler bilder från vägen till Lörudden. Emil har agerat fotograf längs vägen medan jag sicksackat på vägen. Det blev riktigt bra.
2010-04-14 | 12:48:22

Lörudden

















Igår åkte jag och Emil ut till Lörudden. Solen var på väg ner och det var otroligt fint. Vi kanske skall åka ut hit när vi firar 6 år och ta med lite fika och bara lyssna på tystnaden och titta ut över havet. Vi fick se många vårfåglar, svanar, grågås, kanadagäss, storskrak och vanliga kråkfåglar.

Vinden tog i lite på slutet och isen hade givit vika. Men det var kanonmysigt. Blir en tur till Skatan nästa vecka.

Mer bilder kommer..

-----------------------------------
2010-04-12 | 16:36:16

Vårsol



Skönt värre. Jag och Emil ställde klockan på 8 imorse. Tillbaka till rutinerna efter en veckas slarv. Vi fikade och sen tog vi på oss stavarna och gick runt Krokjala. eller hur det stavas. Samma tur som jag och bella gick dagen innan. 2 timmar och 1,2 mil tror jag det är runt. Hur skönt som helst, träning och sol. Bra kombo.

Trött och seg i benen men allt är på topp. Nu är vi hemma i skönsberg och slappar på balkongen med varsin dator. Ikväll blir det gofika hos Lars, blir kanoners det.

En bra måndag helt enkelt.
2010-04-10 | 16:47:59

Status.


Glad Irre i Porto.

Tack för alla fina kommentarer på fejjan. Det känns fortfarande konstigt. Jag var tvungen att fråga Emil imorse om det fortfarande stämde. Haha! Nedräkning mot min första jobbdag eller start på utbildningen innan den riktiga prövningen. Nice.

Här har vi varit på stan. Emil har köpt en ny bok. Sveriges arkeologiska historia tror jag det var. Själv kom jag över en svart kofta (på herravdelningen).. en ny mascara och en deo. Får leta lite nya toppar och byxor framöver så man är fin när man jobbar =). Men det blir säkert en del i Sthlm. Får sikta på det!

Längtar dit också. Jag och Lars skall slå på stort. Bo på fint hotell, smälla i oss massa frukost, äta gott ute. Och se Lady Gaga! Vi stannar till söndag så hinner man ränna runt!

Nästa grej är att planera inför 1 maj.. Jag undrar vad vi ska hitta på, vart ska vi åka, göra.. 6 år.. Jösses!
2010-04-09 | 14:31:31

Jobb!!



Ja det är sant! Imorse väcktes jag av ett mycket glädjande telefonsamtal. Jag har fått jobb på ComHem i Härnösand med start den 17e maj. En heltidstjänst på allmänkundservice.

Det känns jätteroligt och konstigt måste jag säga. Ska jag få börja jobba? Inget mer slit med CV och personliga brev på ett tag. Det skall bli spännande och roligt, lära sig något nytt, träffa nya människor. Det blir ju lite pendlande men det är inte hela världen, det finns buss och Jocke och jag kanske samåker något också.

Skall skriva avtal i maj och ja nu är det bara att leva loppan tills allvaret börjar. Haha!

Kommer bli en bra erfarenhet och jag ska jobba hårt för att klättra vidare.

Jösses va konstigt det känns hehe.
2010-04-03 | 15:07:25

På gång!


Hjärtat.

Härliga påskafton! Fick sms från Emil redan vid klockan 6 imorse. Då hade han checkat in och allt hade gått fint. Jag fick nog iväg ett läsligt sms tillbaka. Vid halvnio ringde mannen upp och då hade han tagit sig till Lissabon. Primaballerina!

Och bara för en timme sedan landade han i Stockholm/Arlanda. Hurra! Jag har då aldrig varit med om att ett plan har varit så tidigt. 35 minuter tidagare landade han! Vilket betydde att han skulle hinna med det tidiga tåget. Hurra igen. Förut var det 18 minuters marginal och de hinner man inte riktigt på men nu blev det ju 40 och då äre ju lugnt. Så han fick gå och köpa en ny biljett, synd på den förra bara.

Men men nog tjatat. Han är på tåget nu och om tre timmar är han hemma. Fantastiskt! Och sedan blir det middag hos farmor också. Så trevligt!

Nu blir jag lite off. Men ja mina få läsare vet ju varför.
2010-04-02 | 13:28:30

Påsken och liljor



Åh härliga långfredag. Hörde klockan slå sju imorse men låg kvar tills jag vaknade upp vid åtta tiden. Efter en mysig frukost och smak av min Portugisiska pumpamarmelad tog jag mig ut med stavarna. Det märktes att det var helgdag. Alldeles tyst ute, bara ljudet av fåglar och ett fåtal bilar. Lugnt och skönt minst sagt.

Det rullar på fint. Fick sms från Pilvi, min fina vän. Saknar dig! Men allt är bra och det är ju det som är bäst.
Påskliljorna blommar i sin vas här. Det är vackert och vårigt. Men tyvärr luktar de inte så gott..

Italiensk buffé står på menyn idag. Mums!

Skall ringa mannen ikväll också så allt är klart inför hemresan. Han skulle till beachen idag, hoppas det är fint väder nere i Portugal också.

Glad Påsk!
2010-04-01 | 18:27:30

Walking.



Nu skall jag berätta om min minst intressanta dag. Chattade redan med bella klockan 9 imorse. Kändes väl tidigt men hon var redan på jobbet. Efter det givande samtalet så var det dags för stavgången. Gick ju fin fint det, rätt skönt ute, men det skulle ju inte skada om det var lite sol ute. Men icke. Jag började påskpynta hemma. Lagom är bäst. Kan ju inte ha kycklingar och ägg över hela lägenheten. Spöregnet kom men försvann efter en stund.

Jag tog på mig dojjorna igen och gick till skomakarn som ligger vid CityGross. Skorna blev fina och bra pris också. Trodde jag skulle bli ruinerad, brände lite pengar på affären också innan jag tog mig hem. Bella hade ringt och det var dags för fika på stan. Blev Barista, tyvärr var det inte så gott som jag hade hoppats på. Vi får ta Charm nästa gång. Men vi träffa Jocke ialf, roligt =) Och vi hann nästan prata om allt värdsligt som hänt sedan senast vi sågs.

Nu har man varit hemma ett tag, pysslat, sett på That 70s, pratat med Emil lite och nu inväntar jag lite hockey.
En bra dag idag, intensiv ja i mina mått mätt. Skönt att ha en massa saker att göra istället för att leta annonser =/
Jag vill få svar!!

Imorgon blir det Italiensk Påskbuffé på Skönsbergsvägen! Härligt med lite annat en vanlig påskmat. Och jag skall göra grillade bananer med choklad, honung och glass. Det blir ju inte bättre haha.

Nä nu blir det hockey och en kall kebabrulle. Det skall vara flott ibland!

------------------------------------------

Glad Påsk mina vänner!

---------

Ps. Mötte Pizzagrannen förrut, skönt att se att vissa lever sitt vanliga liv utan förändringar. Har inte sett han på ett tag. Han gick till macken idag. Köpte en 1,5 liters cola och Ostbågar. Allt är i sin ordning.
2010-04-01 | 18:17:41

In lust we Trust.

















Lite blandade bilder från Porto, med min fina man.

Saknar han lite mycket nu. Men på lördag blir allt bra.

Han har sin sista jobbdag idag. Det är vemodigt men han har blivit väl omhändertagen idag. Det är han verkligen värd och det visar på att han är omtyckt. Det är så synd att arbetsplatsen ligger i Porto bara.. Till och med jag tycker att det känns lite konstigt. Att han skall komma hem. Bo "hemma" för första gången på 2 år. Tiden har gått fort och vi har överlevt detta också. Känns bra, men nu behövs något nytt -tillsammans. Istället för på skilda håll.

Jag hoppas det är vår tur nu.
Valfritt innehåll, t ex text, bilder m.m.