2010-08-30 | 22:31:21

det rör på sig

En sådan konstig dag. Jag har mått pyton sedan gårdagen då den mest präglades av bakfylla.. suck jag förstår inte varför den skall ta och dyka upp. Är jag inte för gammal för sånt. Eller så är jag för gammal för festandet. Hm.

I lördags hjälpe jag och ett par andra från jobbet Eva att flytta till sin nya lya. Det packades och bars i lådor hela dagen. Vilken fantastisk fin lägenhet, högt i tak, salongsingång, vitt, stort och härligt med utsikt över vattnet. Det är väl synd att det är i härnta bara hehe.

God mat och festligt blev det på kvällen, jag spar på bilderna. Det är ju ändå sneöga på allt typ.
Tror inte man drack så mycket men med bara frukost i magen och middag klockan 20 så vare nog inte så konstigt att det gick som det gick. Ha!

Slagga hos Angelica, vilket var tur.2010-08-29 | 20:15:12

strömming strömmingDet var surströmmingsfest i Fisklössjön härom helgen. Det var fantastisk gott i vanlig ordning. Vi hade längtat någe grymt och när man väl får man äta så blir man proppmätt på en gång. Det är ju typisk men trevligt var det. Emil tog nog sommarens sista dopp medan jag gick runt och blocka blåbär. Blir det paj och sylt så det står härliga till.

En skön och stilla dag efter massor av jobb och fester därtill.
2010-08-29 | 20:02:03

kräftskiva

Avskedsfest/kräftskiva hos Terese för några veckor sedan. Nu är kvinnan i USA på äventyr, träning och skola. Festen var kanon, massor av gott, drinkar och nakenbad och bastu. Vi hoppas på en repris nästa år =D
2010-08-14 | 16:48:57

VajkijaurEn av de vackraste platser jag varit på. Att se solen gå ner vid Vajkijaur var slående, tystnaden likaså. Att se allt framför sig, sittandes vid mysiga restuarungen Fjällglimten var nog det bästa med hela resan.
2010-08-14 | 16:41:01

I Gällvare är det alltid All inclusiveI fredags tog vi bilen direkt efter jobbet med sikte mot Östersund. Vi åkte den gamla vägen upp för att se lite annat en den så tråkiga E14. Efter skogar, dalar kom vi så fram. Det blev ett intressant möte direkt med en socialt 10årig stockholmsbrutta, som skulle visa att vi gjort helt rätt för att ta oss in på vandrarhemmet vi skulle bo på.

Ett annat möte var med snubbe på brytande ryska påstod sig vara norsk, full därann försökte han minnas vilken kod han hade för att komma åt sin rumsnyckel. Efter att äntligen löst problemet, kommit ifrån både norskryssar och annat dyligt blev det en välbehövlig senmiddag med vin därtill på en restuarang i staden.

Vi hann knappt somna innan det var dags att bege oss på vår 14 timmar långa resa upp mot Gällivare. Det var över tio år sedan jag åkte denna resa så minnet var väl lite svagt, men jag kan väl säga att resan uppskattas betyligt mer i denna ålder. Vi har varit på ställen som Jokkmok, Dorotea, Porjus, Vajkijaur, Storuman Hoting och andra norrgående platser.

2010-08-01 | 19:39:39

Mer festligheter

En kväll hos Farmor och Farfar, firade Anna och små kusinerna, det blev grillat, efterrätter i flertal, fotbollsmatch och småprat.
2010-08-01 | 19:24:20

En fin kompott

 

 

En blanding bilder från Bellas besök hos oss till Emmas födelsedag och en tur genom kyrkogården tillsammans med Lars och Emil.
2010-08-01 | 19:13:54

Dop

I lördags var jag bjuden på dop av Jockes och Cecilias dotter Olivia Victoria. Dopet hölls hemmas hos familjen, det var fullt hus, exalterad präst, sång, mycket fika och en trevlig tillställning. Olivia verkar gilla vatten, inte ett ljud utan snarare att hon ville åt skålen igen. =)
2010-08-01 | 19:07:52

Emil 21 år!

Grabben har gått och fått en rejäl ålder på 21. Det gratulerades på sedvanligt sätt. Grillfest på Sandarnamon. En härlig kväll tillsammans med familjen Maxén och Staafs. Patrik spelade lite dansbandsmusik.. hehe och Maria vann Tipspromenaden.

Emil hade gjort en härligt god citronpaj och festen pågick till småtimmarna. Jag och Lotta pimplade vin så det räckte och blev över och man kunde således somna gott.

En fin dag för världens bästa.
Valfritt innehåll, t ex text, bilder m.m.