2010-03-31 | 17:51:09

Morsan vettu.

Mamma är rolig hon.

Hon kommer innanför dörren efter jobbet.

-Vet ni en sak?
- nä, säger jag och pappa.
-Jag blev sugen på något gott vi ska ha ikväll.
- hahah jaha är du sugen på pizza nu igen, säger jag. (Mamma älskar pizza)
- Nä jag är sugen på en kebabrulle, det skulle väl vara gott!
- Hahha jaa.
- Men då köper vi det till ikväll!

Morsan vettu, hon får för sig sådana här saker mitt i veckan. Men det är roligt.
2010-03-31 | 12:39:36

Onsdag 31 mars
Förmiddagen gick bra. Inte nervös eller så. Bäst att alltid vara sig själv. Dags att vänta. Igen.

Har varit på Birsta en sväng också. Hade siktet inställt på en jeansjacka. Hittade en perfa på HM. Härligt att den satt bra och inte kändes för trång, jag med mina biffarmar och breda rygg klarar inte sådana där tajta grejer hahha.
Men det gick bra.
10% dessutom. Hurra.

Tjejen i kassan var jättetrevlig, tyckte den var skitsnygg och den kommer bli perfekt nu. Värsta pratglad och trevlig. Det gör mig på gott humör.

Gick förbi Vero Moda. Brukar aldrig göra det. Plötsligt kommer den en tjej och frågar om jag behöver hjälp. Brukar ju aldrig hända.. Sedan säger hon.

- Åh jag vet en klänning som du kommer passa perfekt i! Vänta ska du få se!
Så tar hon fram en ja, rätt fin klänning, typ jeansaktig men ingen jag skulle använda.
Hon fortsatte och fråga om jag behövde en vårjacka..

Jösses, måste ha varit något speciellt idag. =) Roligt men lite mysko haha.
2010-03-30 | 16:57:48

Sandeman
Sandeman var vår andra vinprovning. Något less var vi av att gå i spöregn dit så vi orkade inte vänta på en engelsk guidening runt så det blev - spank. Hehe Vi och 30 spanjorer. Vi förstod inget självfallet men det gick ju riktigt bra ändå. Vinet var gott, inte riktigt lika som Croft men man blev lite lagom glad i alla fall.
2010-03-29 | 20:54:14

Jag är så glad!!!Ett mysigt café mitt i Porto sitter vi i solgasset. Jag ser tillochmed irriterad ut, men med solen i ögonen så måste man kisa lite. Då var det sista dagen jag skulle vara med emil innan jag skulle lämna landet.

Nu har det inte gått så många dagar, knappt en vecka.
Det har varit tråkigt, ensamt och medelmåttigt.

Men idag vände det!!

På lördag kommer Emil Hem!!!!!!!!!!!!!!

Biljetten är bokad, tåget likaså.

Och han skall inte tillbaka heller! Jag är så glad.
2010-03-29 | 17:23:29

Croft.Under min tid i Porto var vi på två vinprovningar. Den första och bästa var på Croft. Portugal äldsta bryggeri av viner om jag inte missminner mig helt. Det var väldigt mysigt och speciellt att vara där inne och känna doften av vinet, det gamla i gångarna med alla tunnorna, lyssnades på guiden med den ytterst speciella engelska accenten.

Vi fick prova två stycken vin. Ett vitt och ett rött. Dessa viner är spetsade med lite starkvaror, typ brandy, vinet var lite "tjockt" väldigt gott och smakrikt men ack så starkt. 19% brukar dessa viner ligga på. Så två glas gjorde både mig och emil lite småberusad. Haha! Emil köpte med sig en flaska hem också. Jättefin á 70 kr. Dyrt. Nej.
2010-03-28 | 10:58:10

Ros.Nyvaken, ruffsigt hår, nada smink, allmänt trött. Men det finns saker som piggar upp en mulen dag.

Idag snöar det här - igen. Fast igår regnade det. Det finns liksom inga kommentarer det är bara att vänta på att det skall ge sig. Det kommer en tid efter det här. Precis som varje år. Vintern är Alltid (!) lång i Sverige. Varför är vi alltid så förvånade. Det brukar vara snö hela mars och i början på april. Sen brukar det gå fort. Ser det ut såhär på Valborg då kanske jag börjar ta mig en funderare.

Päronen har gått iväg på någon mässa. Jag stannar hemma. Men ska väl strax klä på mig för en stavgångsrunda. Innan det blir mixstafett i skidskytte och så ska jag väl se hur det går på hockeyn om det sänds nån match. Måttligt intressant.
2010-03-27 | 19:14:18

Kvällssol Porto.

2010-03-25 | 22:57:56

Mer Porto

Dag två åkte vi turistbuss runt i staden. Alltid trevligt att se sig runt, så man får se allt och se platser man kanske inte tar sig till. Dagen var kanonfin och vi hade jättetrevlig längs ån.
2010-03-25 | 20:31:03

Skräckresan hem.Bäst att ta skräckresan hem först också, så kan vi strunta i den sedan. Det var redan jobbigt strax innan resan hem, kändes bajs att lämna Emil kvar och jag skulle hem. Satt man där å böla i taxin och chaffisen försökte trösta lite lätt, ingen engelska dock. Ialf redan på flygplatsen ser jag att mitt flyg är försentat med ca 30 min. Bytet i Frankfurt hade man bara 50 min på sig så det skulle bli knapert med tid.

Jag checkade om jag skulle hinna och de trodde inte hon i disken, jag fick avvakta en stund och fick komma fram igen. Jag fick förslag om att ta ett senare flyg från Frankfurt men jag ville inte eftersom jag då skulle missa planet hem till Sundsvall från Arlanda. Men kvinnan sa att det inte fanns något att göra åt utan hon skrev en ut en ny biljett åt mig.

Där började paniken smått komma.

Som den flockmänniska man är försöker jag titta ut någon som kanske man känner igen kanske någon svensk. Och ibland är ju världen liten. jag ser en man som är föreläsare/forskare/författare på Mittuniversitetet jag tar mitt mod till fånga om han skall tillbaka till Sverige. Han var smått förvånad över att jag kände igen honom. hahah "syns det så tydligt att jag är svensk" hahah Ialf. han skulle åka exakt samma sväng som mig ända till s-vall. Men grejen var att han inte fick en ny biljett i disken utan de sa inget till honom.

Jag frågade igen varför jag fick en ny biljett och inte han. Kvinnan började bli irriterad på mig och sa att han skulle få byta biljett  i Frankfurt ialf.

Han jag träffa trodde ändå vi skulle kunna hinna med planet och han var tvungen att komma hem med.
Flyget gick ca 40 min senare. Men under resan började vi ta in tid och det fanns hopp. Jag pratade med flygvärdinnorna vad jag kunde göra eftersom jag hade en ny biljett. de sa att de skulle gå bra att byta tillbaka och ta flyget om vi skulle hinna men att mitt bagage skulle komma med det senare flyget.

Strunt samma tänkte jag. Jag ville hem. Jag hade börjat bli sjuk också, kallsvettades, feber och allmänt dålig.
Nu kommer höjdpunkten. Vi landar 15.45 flyger går 16.00 till sthlm. De va fler från vårat flyg som skulle dit med. Så alla han kliva på planet, och jag var sist eftersom jag skulle fixa biljett. När jag kommer fram möter jag världens arrogantaste kvinna. Snäste åt mig och sa att hon inte kunder varken hjälpa mig eller göra något eftersom min biljett var bytt till ett nytt flygbolag.  Trots att jag från början hade rätt biljett. Hon sa att hon skulle fortsätta med sitt och jag fick vackert se planet åka iväg hem.

Där satt jag och bölade igen haha. som vanligt när allt går åt helvete, helt ensam, sjuk och jag visste inte hur jag skulle komma hem till sundsvall. ja smsa emma om jag inte kunde komma hem fick jag sova hos henne ialf =)

Helvetet var nära. Men jag såg en liten möjlighet eftersom jag nu skulle åka med SAS till sthlm samma som till sundsvall att de kunde hjälpa mig. Så jag fick tillsist tag på en trevlig kvinna som jag berättade allt som hänt för. Hon lugnade mig och berättade att jag skulle få komma hem. Det skulle gå ett senare plan till sundsvall som det var lite biljetter bokade till och som jag lätt skulle hinna med.

Tack GUD! eller nått. Jag träffade en annan dam som väntat 2 timmar i madrid och fick byta till samma plan som mig. Det kändes skönt, hon var jättetrevlig. Resan gick sakta men bra. Och det var så skönt att landa i sthlm. Bytte biljett till det senare planet hem och sen vare bara att vänta ytterligare 2 timmar. Men tillsist fick jag landa i Sundsvall.

Så otroligt skönt!
2010-03-25 | 19:09:25

Porto dag 1

Det var skumt att landa i ett nytt land alldeles själv. man är sådär bortkommen och letar sig runt för att känna igen något. Jag tog första taxi in till Porto och emils gata Rua de Santa Catarina, huvudgatan i stan. Taxichaffisen var inte bra på engelska men det gick bra ändå. jag gick gå en bit men hittade ändå, gick runt lite i affärer innan Emil kom och mötte upp mig. Vilken mystisk känsla. Där hade jag varit själv i några timmar, titta runt, kollat på folk och efter ett tag dyker det upp någon man känner hhee. Obeskrivligt. Men underbart. Vi gick upp till hans lägenhet och där hade han köpt en fin röd ros till mig :D lyckans dag.

Blev en lugn kväll, vi åt pasta på gallerian, Emil beställde på Portugisiska och ja fick ta det hela på engelska fast ja knappt hörde vad han sa. Blev bara mys och lugn hemma efter det.
2010-03-24 | 17:55:02

Återkommer..

Hej, jag är tillbaka i Sverige och Sundsvall.
Grymt skönt, fast jag saknar emil i massor.
Men igår var en hemsk dag. Har aldrig varit med om så mycket strul med en flygresa.
Lämnad kvar i Frankfurt efter biljettändring på endast min biljett.
Förseningar och byte av flyg i sthlm.
Trodde jag aldrig skulle få komma hem.

På toppen av detta är jag sjuk.
Jag som Aldrig är sjuk.
Kallsvettas och fryser, feberkänningar och ont i magen.
Igår trodde jag även att trumhinnan spruckit. Blä.

Jag får förklara mer sedan när jag har ork.

Resan har överlag varit bra, det har varit underbart att få vara med emil. Men jobbigt att vara utan honom 8 timmar varje vardag.

Det är fint i Porto - men bara för en weekend. Mer har det inte att ge.
Jag trivs alldeles för bra i Sverige.

Nu ska jag invänta hockeyn.
Höres.

--------
Tack Emma för stödet igår =)
2010-03-17 | 17:02:58

Har det fint i Porto

Hej allesammans!
Vi lever och har det kanonbra i Porto. Vädret har verkligen varit på min sida sedan jag kom hit. Det har varit solsken och 20-22 grader varmt, riktigt skönt att sitta och fika ute i solen på dagarna.
Emil jobbar ju hela dagen så jag har frilek. Har lärt mig staden rätt bra nu och springer runt och kollar på affärer, går vilse, letar parker och mysiga fik. Det rullar på rätt bra.

Igår var jag på en mysig restaurang efter att ha fjantat runt i flera timmar och letat mig tillbaka. Såg en gullig kille vid dörren och tänkte a fan ja måste äta hahah. Så där hamna jag, det blev tre rätter haha. soppa, kött och potatis och sen jordgubbar. Ägaren kom sedan och pratade mig mig. Han tyckte jag var så trevlig så han satte sig ner och prata. i 4 timmar!!!!! sinnes. haha ja blev bjuden på stark portvin och pratade om alla världens saker.
 
Otroligt roligt och spännande. Jag tog emil dit idag också på lunchen och vi fick tre rätters igen hehe. för det betalade vi 10 euro tillsammans inkl cola. Nice värre =)

Nu sitter jag och tar det lite lugnt i lägenheten, ska ner på stan en sväng innan jag skall laga lite mat. Har inte blivit mycket sånt hehe vi har mest varit ute då emil slutar så sent.

Har shoppat lite idag, lite presenter till päronen och ett par jeans till mig. =)
Hoppas allt är bra hemma!

Jag lägger in bilder senare någon dag =)

2010-03-11 | 22:59:15

Äntligen!!!!!!Efter över två månader ifrån varandra så ska vi äntligen träffas.
Imorgon åker jag ner till Porto. Det ska bli så underbart!
Får inte mitt dröm möte vid flyget men vi kommer få vara tillsammans i två veckor.

Oj vad jag längtar.
Flyget härifrån går kvarti sju. Sedan från Arlanda klockan 10.10 till Frankfurt och runt 16.00 är jag i Porto.

Ha det fint mina vänner!
2010-03-10 | 14:40:08

Två dagar kvar.Godeftermiddag. Dagen så långt. Har varit och tränat med Erik på friskis. Gick rätt bra, lite seg efter tre raka gympass. Men härligt, nu blir det tyvärr vila då det är mycket imorrn och resa på fredag.

Jag är så gott som klar med packningen, men ja tycker det ser lite mycket ut.. Måste vara norsktröjan som tar en massa plats. Sedan tillkommer hårtork och plattång också. Åh, men jag tror det går bra. Jag satsar på att det finns saker att shoppa. Fast då borde ja ta bort fem tröjor kanske haha!

Hm. Aja får överväga lite till imorrn.
Emil är inte helt säker på om han kan möta mig. Blä. Jag vill. Inte åka med någon taxisnubbe helt själv på en gång.
Men emil trösta mig och sa att det skulle gå bra ändå och att han kanske ordnat med vinprovning till helgen =D

Vilken kille.

Nu har jag svängt förbi stan och köpt hem sushi. En ny tjej jobbade där, lite förvirrad, så jag fick inte riktigt rätt men men. Hon tyckte jag var lik en tjej från Övik som kom från Sri Lanka. Så hon fråga om jag kom från Övik. hahaha.


-------------------------------------------------------------------

Övrigt, mäkta nöjd över att Timrå vann igårkväll. Jag drömmer bara hockey och Porto just nu. Jag längtar så till imorrn, till mina fina vänner jag bara träffar under några intensiva månader varje år.

Suck, jag kommer få separationsångest om vi inte går vidare. Va hemsk. Men om vi skulle göra det kommer jag tillbaka och har missat några matcher i slutspelet, men det gör ju inget, då får jag ju återkomma =D

------------------------------------------------

Såg att bus och Rickard var påväg till staterna. Härligt värre!
2010-03-09 | 13:06:09

Lilla OliviaIgårkväll var jag och besökte Jocke och Cecilia. För första gången fick jag träffa deras dotter Olivia. Otroligt söt och pytteliten. Hon gjorde inte mycket väsen av sig utan slumrade sött och käkade lite imellanåt.

Deras andra dotter Dilenn var så duktig och visade runt i lägenheten och självklart hennes rum med alla leksaker. Det var ju tur att jag fick en riktig rundvisning då jag inte varit där förrut.

Vi satt och följade hockeyn medans outsiders gick på Tv:n. Hockeyn slutade ju bra om man ser till Jockes lag och mitt lag. Cecilia var dock inte lika överlycklig hehe =)

En riktigt mysig kväll, får hoppas att det inte dröjer så lång tid innan vi ses igen =)
2010-03-09 | 12:30:33

Ny inkommet.

Ny foundation från L'oreal. Härlig pensel där man trycker på övredelen och sen är det bara att måla på. Fiffigt, smidigt och känslan blir naturlig. Fick riktigt bra service också, så ska det vara!
Finns på Kicks i ljusare färger, samt en mörkare, normalpris 250kr, men Kicks hade erbjudande för detta är en ny serie så det blev 209 kr.

Nice. Fick även en liten miniparfym.
2010-03-09 | 12:26:23

Brolle och Buddy HollyI söndags firade vi bellas födelsedag med pompa och ståt. Vin, ostar och vindruvor dracks och åts hos Emma. Sedan var det Buddy Holly för hela slanten. Otroligt roligt, Brolle är en härlig profil, bra röst och en förmåga att få med sin publik. Jag gillar även brytningen med stark norrländska mot den ack så vanliga stockholmsdialketen.

Efter röj, applåder och en galen avslutning av Brolle tog vi oss till Indiana för en välbehövlig matrast.
Kvällen var på topp!

2010-03-08 | 17:17:44

Ego.

Jag i min norgelusekofta, och toppen från Monki.

Måndag redan. Händelserik dag med träning, samtal, jobbansökningar, läsning och annat. Snart ska vi iväg och storhandla och sen ska jag till Jocke och träffa hans lilla dotter Olivia.

Börjar även få lite ångest över att jag inte ens är i närheten av en packning till Porto. Jag åker på fredag! Imorgon ska jag börja, ska skriva en lista också, då blir allt enklare.
2010-03-05 | 16:26:13

Lady Gaga!Efter mödosam väntan, panikatacker, stress och annat som följer vid ett biljettsläpp fick jag och lars så våra biljetter. Vi fick precis de platser vi ville ha, så den 7e maj åker vi ner till Stockholm, Globen och Lady Gaga!

Stort.

Roligt att Lottis även fick biljetter, för då kanske vi ses där =)
2010-03-04 | 18:28:30

Kinamat.Idag vaknade man av att solen sken in genom fönstret, det blev starten på en riktigt bra dag. Jag skippade allt som hade med dator att göra. Bort på gymmet och tränade och sen åkte jag och pappa på stan. Jag skulle köpa foundation men klart som fan har de slutat med den från Max Factor i min nyans.. jävsult bra. Så nu måste jag leta reda på en ny, vilket kan bli intressant då utbudet på mörka färger inte är det bästa. Aja hoppas någon har kunskap på Kicks imorrn.

Jag fick ialf med mig en present till Jocke, Almamia kan man alltid räkna med =) Sedan en present till emil såklart. Han måste ju få något när man kommer dit. Det är ju faktiskt bara drygt en vecka kvar. Nice.

Pappa hade tänkt att vi skulle äta sushi idag, men när vi var påväg börja han vela.. Indiskt mumlar han.. eller vänta... Kina...Eller.. Så går han och velar i evigheter. Men det blev Ming Palace. Inte en kotte var där så det var hur lugnt som helst. Riktigt skönt, föråt sig gjorde man såklart, trots att jag försökte tänka efter.

Men gott vare.

Nu inväntar jag bella på msn, ska vi snacka lite New York. Idag är vi i USA enligt våra resplaner. Igår var vi och tågluffade i europa. Alltid något nytt på tapeten. Sen hoppas jag vi bestämmer oss om vi ska på Lady Gaga eller inte. Intressant!

TBC
2010-03-03 | 10:23:10

Onsdag 3 mars


Malta -07

Godförmiddag, jag har tagit lite vila här på förmiddagen för att göra bort lite ansökningar. De tar ju aldrig slut.. och det börjar bli riktigt bråda dagar nu inför sommaren. Ska ialf hinna med så mycket som möjligt innan matlagning och gym.

Inspirationen kommer och går, men jag skall försöka hålla huvudet högt och ta mig igenom vad som är kvar tills den 12e. Jag vill verkligen att prognosen skall bli bättre när jag åker ner. Porto har haft den värsta vintern på flera år så det kanske inte är kanonvarmt, men en höstjacka skall nog räcka =)

Längtar i massor men tur är väl att helgen har mycket att bjuda på.
2010-03-02 | 13:43:40

blomster.Ännu en tulpan.

2010-03-02 | 13:36:06

detalj.Valfritt innehåll, t ex text, bilder m.m.