2009-11-30 | 14:27:07

Mallorca 2009


lite mulet första dagen.


men mot kvällen blev det bättre.
På plats i L'Arenal där vi bodde.


Pappa njöt på kvällningen =)


Morgon från hotellrummet.


På måndag var solen framme och man njöt för fullt i över 22 grader =D


Pappa och jag körde turistsvängen med bussen i Palma.


Katedralen från bussen. Maffig


Hamnen med alla båtar.


fint


utsikten från katedralen.

Så var man tillbaka efter en underbar vecka på Mallorca. Värmen är väl det man tänker mest tillbaka på en sådan här dag hemma. Vi var oroliga där ett tag när vi kom då det var lite mulet. Men mot kvällen blev det fint och solnedgången gick inte av för hackor. Morgondagen sedan visade sig bli riktigt varmt.

Det är ju ändå höst/vinter på Mallorca nu och många gick i tjockjackor och varma skor medan vi gick i skjorts, t-shirt och sandaler. Det var minst 20 i skuggan och som varmast 25 säkert i solen. Varken för varmt eller kallt hehe. Man blir lite chokad att det finns sådan värme..den brukar ju inte dyka upp förrän om 6 månader.

Hotellet vi bodde på låg i badorten L'Arenal 1,5 mil från Palma. Sandstrand hela 7 kilometer och gång och cykelbana längs hela vägen. Vi hade halvpension i hotellet vilket var riktigt bra. Var lite orolig där i början men allt var över förväntan. Frukosten innehöll allt de man vill ha och middagen på kvällen var väl det bästa. Grönsaker och tillbehör i överflöd. Minst 4 maträtter att välja mellan, plus vegetariskt. Sedan fanns det 5 olika efterrätter varje kväll. Plus att det fanns Vin i tappar att ta från, hur mycket man ville...

Jösses. Hungrig var jag sällan som sagt Hhahaha!

Första riktiga dagen spenaderade vi i Palma, Mallorcas huvudstad kan man säga. Riktigt stor stad, 350 000 invånare. Så det fanns mycket att se och gå igenom. Vi åkte turistbussen först och fick en bra överblick över staden. Fikade och åt förjämnan och njöt i solen.

Mer kommer..
0 Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Valfritt innehåll, t ex text, bilder m.m.