2010-02-06 | 18:12:07
Minipajer med fetaost


Dessa småpajer passar utmärkt till varma drycker.
Till 16 små pajer:
2 1/2 dl vetemjöl
75 gram smör
3/4 dl Kesella 1%
Fyllning:
8 körsbärstomater
3 ägg
2 1/2 dl matlagningsgrädde
1 krm salt
1 krm svartpeppar
100 g festaost
1/2 dl rostade solrosfrön
Hacka mjöl och smör till en grynig massa. Tillsätt kesella och arbeta snabbt ihop degen. Kavla eller tryck ut i 16 små aluminiumformar. Ställ allt minst 30 minuter.
Sätt ugnen på 225 grader. Smula fetaosten och lägg i formarna. Lägg på solrosfrön. Vispa ihop ägg, grädde, salt och peppar. Häll i formarna. Halvera tomaterna och lägg en i varje form. Grädda mitt i ugnen 18-20 minuter.
Klart!
0 Kommentarer