2010-01-29 | 18:17:27
Vit chokladmousse med exotiska frukter
Jag har valt att göra denna efterrätt med exotiska frukter, men i receptet står det bara annans och jordgubbar.
Du behöver:
150 g vit choklad
3 dl vispgrädde
3 äggulor
1/2 dl florsocker
Garnering:
Valfritt
Exotiska frukter
Eller.
100 gram ananas
100 gram jordgubbar
2 msk hackad färsk basilika
Smält chokladen över vattenbad. Vispa grädden löst. Vispa äggulor och florsocker poröst. Vänd först ner den vispade grädden och sedan den smälta cockladen i äggsmeten. Fördela i glas coh ställ i kylen ett par timmar tills det stelnat.
Tärna ananas och jordgubbar fint. Blanda med basilikan. Toppa varje glas med lite fruktsallad. Garnera med basilikablad.
Smaklig efterrätt!
1 Kommentarer
Isabelle:
Gott!