2009-08-31 | 18:17:29

Surströmming 09


Så farliga men ack så vackra!
Pappa och Emil


Emil lekte älg.
Mamma


Emil.


och jag.


Japp! Emil älskar Surströmming!


Här går det kanske till överdrift


En riktig macka!


Röda Ulven testades också.


Men vi tycker bäst om Oscars!


Efter all ätning var det vila som gällde.


kvällen gjorde intåg.I lördags var Emil på besök. Det var dags för det årliga surströmmingsätandet. Vi tog väskor, fiskespön, stövlar och massa gott upp till Fisklössjön. En liten enkel stuga som pappa fått låna från jobbet. Mitt ute i ingenstans är stugan, med sjön och allt skogsliv.

Innan middag var det fiske som gällde. Men inte ett napp så långt ögat kan nå. Trevligare att äta lite blåbär istället. Annars var det precis som det brukar vara med middagen. Potatis, lök, tomater, tunnbröd, ost, gräddfil och surisar. Åt massor plus att det blev en hallonpaj till efterrätt.

I djurväg, älgbajs och spår plus en fiskgjuse.

2009-08-27 | 19:47:23

inställdCan´t stop playing.2009-08-26 | 13:41:14

Ut på tur


jag framme vid Snägdenstugan.


Pappa kollar in en kotte som hackspätten varit på.


pappa fixar holkar.


fikapaus.Idag tog pappa och jag bilen till bergeforsen. Det var dags för en lite skogstripp upp till Snägdenstugan. Det var sjukt länge sedan jag var där. Säkerligen tio år sedan, vi hade ialf hundarna då. I vart fall under promenadens gång kom små minnen tillbaka. Man tittar på bäckar med broar och ormbunkar i snår.

Turen tar nästan en timme och jag känner att konditionen är något jag måste bättra på. Uppför hela vägen innan vi når vårt mål. Det är ialf sig likt. Typisk liten stuga där man kan grilla och fika. Tystnaden är total. Det är rätt skönt att gå i skogen och bara höra tystnaden och möjligen någon fågel. Idag var det bara en hackspätt som visade sig. Annars var det rätt lugnt på djurfronten.

Efter fika och en hel del blåbärsätning var det bara att ta sitt pick och pack tillbaka. betydligt lättare att gå nerför och tillbaka. En rejäl tur blev det.
2009-08-26 | 13:30:26

My lovley

Häromdagen var jag och shoppade. Skulle ju egentligen inte shoppa såhär tidigt. Men som sagt det går ju inte att hålla såntdär när lönen just trillat in. Jag hade ju ändå skrivit upp endel saker. Och nu har jag unnat mig nytt och frescht!

Kokosprodukterna från BodyShop fick jag från RadioGuld när jagvann där. Helt sjukt underbara produkter. Huden har aldrig mått eller luktat bättre! Scruben peelar bort allt på kroppen och man blir helt silkeslen. Denna serie är helt ny på BodyShop, naturligt framtaget som det brukar och ja man mår verkligen bra.

Sedan har jag inhandlat nytt smink. Slängde bort all skit. Köpte nya ögonskuggor från Isadora samt mascara. Penslar från HM, ny neccesär från björnBorg, foundationkuddar från kicks och nya kammar från Åhlens. Köpte även parfymen jag pratat om tidigare. Hade inget val. den luktar så gott. närmare fyrahundra el något kostade den. Men helt klart värt de.

Blev även en enkel svart kofta från HM som jag letat efter. Ska hitta lite snygga broscher att ha till den om jag vill ha den knäppt.
2009-08-25 | 18:45:42

Dilemma

Idag var jag på Arbetsförmedlingen.
Jag trodde inte att jag skulle få ångest när jag gick dit.
Tänkte gå med huvudet högt. Tänka att jag är bättre och kan mer.
Jag har faktiskt en fil.kand. i medie och kommunikationsvetenskap.

Men visst kom ångesten. Så fort jag tog i dörren. man möts av avskrapet från tallriken.
Folk kommer in i keps, otvättat hår, mjukiskläder och foppatofflor. Jag vill bara vända.

Men jag tar en kölapp. Och tillsist är det jag. Jag berättar att jag är arbetssökande igen.
Jag hatar ordet arbetslös. Den smaklösa kvinnan i kassan, med kläder jag inte vet vart de skulle kunna komma ifrån säger. Jaha. Kan jag få din legitimation. Jaha Erica. Ja. Har du något extra jobb just nu? Jag svarar ja, men det är så sällan kanske en gång i månaden. Så jag tänkte stämpla.

Kvinnan i kassan spänner ögonen i mig. Du det får du inte välja. Nähä säger jag. Du får inte tacka nej till jobb. Jag blir lätt sur och påpekar på att det är så sällan. Ja men du får fortfarande inte välja.

I dag är det störtsvårt att få jobb. Då kan folk stämpla. men får de som jag extra jobba får man inte tacka nej. jobbar du då och har ersättning. då mister du den. Är det inte fantastiskt?!

Tur är väl det att jag bor hemma. Men vad ska man göra. Skall jag sitta hemma, utan ersättning. söka jobb samtidigt som jag väntar på att de kanske ringer om extra jobb och jag får tjäna några hundra. Eller skall jag ta ersättning och när väl de ringer får jag tacka nej och mista min vikarieplats eftersom jag inte får jobba får då får jag ingen ersättning???

Jag får det inte att gå ihop. Hur skall man klara sig om man har eget? Leva på A-kassa och inte få jobba. El leva på existensminimun?

Man hamnar ju på gatan om man skall göra på detta vis!

Helt sjukt irriterande.
Sedan frågar kvinnan om jag vet hur min handlingsplan ser ut. Jag säger nej. Inte har jag brytt mig om någon handlingsplan när jag jobbat hela sommaren. Kvinnan himlar med ögonen och skriver ut den. Där står det att jag måste kontakta min handläggare innan den sista augusti. Jaha ska jag kontakta henne och berätta hur det står till eller. Hon svarar arrogant ja.

Suck.Ett glas av detta hade varit bra mycket bättre!

2009-08-24 | 16:17:04

I know you do well


Tidig sommar 09. Spontantur till Alnön.

Hoppas det går fint för dig. första dagen i skolan är alltid pirrigt. Men jag tror det kommer gå jättebra jag! Spännande värre om inte annat.

Lycka till så länge.
2009-08-24 | 16:10:29

bocken bruse


Nu har ledigheten så börjat. Jag var uppe klockan sju och körde igång med dagens sysslor.
Ringde om Twinrix sprutan som nu är tagen. Ringt Timrå kommun och GodEl samt handläggaren för min examen.

Glad nyhet:
Jag har numera en filosofie kandidatexamen ist för bara kandidatexamen!
Vilken jag hela tiden haft men inte vetat. Eftersom jag läst kurser som ingått i jorunalistik så räknas det som dubbelt på något sätt. Att jag både läst journalistämnen och inforPr/komvet.

I vilket fall låter det betydligt bättre att säga fil.kand.! Får köpa mig en fin ram där jag kan sätta mitt diplom =)

Idag premiärgymmade jag på friskis. I två timmar!! Hurra för mig. Sprang en stund på bandet innan jag var med på mitt första gympapass. Skönt att använta motoriken lite man kommer av sig lätt på det där när man slutade med airobic. Det var lagom tempo. Medelålder 55 helt klart om inte högre. jag var yngst.

Tål att säga att pensionerna har bra kondis. Ialf på friskis. En timmes pass utan vatten?! galet tyckte jag som ville ha vatten men det var ju körning ända in i kaklet som sagt. trevligt. Blev lite pumpa muskler sedan.

Egentligen borde jag städa i mina lådor som jag hade tänkt göra nu under min ledighet. men som sagt det är en dag imorgon också. Blir gymmet 8 imorgon, skulle vara något intressant pass.

Appropå inget. Visst blev det lite sommarvärme idag!
2009-08-23 | 09:56:59

you will se

God förmiddag.

Jag var klarvaken redan klockan sju imorse. Vad gör man egentligen vid den tiden på en söndag.
Jo fika på sängen! Lite te och smörgås och så sappar man på tv och glor lite på SvampBobbFykant.

Solen skiner äntligen idag efter att det öste ner igår. Har varit ute med stavarna på morgonkvisten vilket var riktigt skönt då har man fått lite nytta gjort direkt.

En snabbdusch och sen så sitter man här. Jag hade egentligen lovat mig själv att inte handla något denna helg eftersom jag har min mest kritiska handlingsperiod innan den första. Vi fick ju som sagt lön i fredags redan och det har smått börjat klia i fingrarna. När man får pengarna så tidigt blir det liksom långt till nästa månad och då gör man av med mycket och när det väl är den första känns det som en evighet till den 22:a igen.

Aja. Fick 50 kr av mamma på HM. Jag skall investera i nytt smink och penslar och annat grejs så jag har ju lite hjälp på traven. Skall hitta en ny mascara också. Är lite less på den jag har. Stan öppnar ju 12...men birsta 10. Få se hur jag gör. Ville förbi ICA Maxi också. Det löser sig.

Sista friidrottsdagen idag. Känns riktigt passade. Vill inte direkt räkna timmarna jag spenderat men eftersom jag sett alla dagar. ungefär 5 timmar varje dag så..räcker det nu. Det börjar redan 16 idag så jag måste hinna med en massa saker här på förmiddagen.


Lilla jag ute och matar kanadagess. Ungarna hade blivit riktigt stora. Augusti - 09
2009-08-22 | 16:01:09

Blue CERISE


Tog mig en doftsticka från Kicks igår. Luktade på Scarlett Cacharel som hänvisar sig till den vackra Scarlett Johansson. Denna doft innehåller teblad, citrus, päron, jasmin, mysk och sandelträ.

En frisk fläkt mot hösten. Kanske tar och köper den framöver.
2009-08-22 | 09:22:51

MaxénArtMåste bara visa vad Emil gjort på skolan i veckan. Tycker detta är sjukt häftigt. Att kunna skapa detta på datorn tycker jag är smått otroligt. Bara genom huvudet skapa. skugga, färga, dra, strecka, mörka, vrida. Ser ut som något som är tagit ur en reklamannons.
2009-08-22 | 09:19:17

morgonstund

Ligger och slappar i sängen. Har Mtv igång. Något jag inte haft på år. Regnet öser ner. Har lyssnat till det en timme. Vakande tidigt i vanlig ordning. Känns lite skumt. Sista jobbdagen var igår. Mäkta skönt men också konstigt. På måndag jobbar jag inte. Igen.

Men det jobbet jag haft är fortfarande bara mellanlandning. En landning i väntan på något bättre. Jag skall inte mäta, tvätta, mala, analysera, räkna, väga, filtrera plant resten av mitt liv. Denna sommar har gått bra. 8 veckor var inga större problem. Men nu är det gjort. Jag har tjänat en del pengar jag kan använda på bra saker.

Listan är rätt full. Med både tråkiga och roliga saker.

Jag vill framförallt ha en systemkamera. Väntar på att kolla in Nikons nya kamera som lanseras till veckan. Den skall vara i klass med den populära D60. Hoppas. Men att punga ut 6-7 tusen är inte min grej. Bara på resor. Men det kommer vara värt pengarna.

I övrigt fick jag hem min present från Body Shop. Kokos produkter. Inte har jag varit förtjust i den doften tidigare. Men denna var ny, mild, sjukt bra kvalité och fresch. Blir nog välanvänd.

Jag känner även att ryggen värker lite. Jag har spenderat allt för många timmar vid tv:n denna vecka. Friidrott från 6 på kvällen till halv elva sliter. Igår enda från klockan fem till halvtolv. Men två dagar är kvar av härligheterna. Jag klagar inte.

Till veckan börjar nya rutiner. Jag skall ringa Miun o kolla så min examen stämmer, ringa runt till mina tidigare arbetsgivare, beställa tid för min andra twinrix spruta, kanske gå på arbetsförmedlingen, jobbsöka kanske pluggsöka. Samtidigt skall jag äntligen börja träna. Perfekt att Friskis har gratisvecka.

Sedan äre bara att små längta lite när Emil kommer hem mot helgen och det vankas surströmming. Blir nog en händelserik första vecka.

PS. Lotta.. om du läser vill säga =) såg ditt inlägg om din örn/vråk upplevelse. Försökte kommentera men det gick i stöpet. Tyvärr vare ju ingen örn men väl en duvhök, en hona tillomed som är större. Och ja de äter duvor så det var väl ingen trevlig upplevelse för dig..Men nu vet du vad det är ialf =D


Terese och jag ute på en av våra cykelturer på jobbet.


En otroligt het bild på mig när jag skall tillsätta syra till våra rör. oj värsta kemisten!

2009-08-19 | 18:01:08

I tid och rum

Igår var det middag med bella och Lars på underbara Saffran. Avskedsmiddag eller vad man skall säga. Bella skall joina busen och flytta till Uppis.. Känns konstigt att så få nu är kvar men det är bra då kanske man själv har hoppet kvar om att snart är det min tur.

Jag vet ju ialf vart jag skall åka om jag skall träffa mina bästa vänner.

I runda slängar vad händer för tillfället?
Jag bjöd på min härliga blåbärspaj som gick hem. I övrigt äre bara två dagar kvar innan man ställer sig in på andra rutiner till veckan. Känns skönt och bra. Det är dags att ge sig ann jobbkretsen igen. Just nu känner jag mig på brahumör till denna återkommande uppgift.

Imorgon väntar Surströmming på jobbet. Hurra så gott!

Snart är det torsdag igen!?

Helgen kommer ägnas åt... få se jo Friidrott!
2009-08-16 | 22:17:37

9.58!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Jag älskar Sport, jag älskar Friidrott, jag älskar 100 meter. Det går inte att sluta älska Usain Bolt.
Vad jag har längtat till VM i Berlin. Vad jag har längtat till denna final. Längtat, längtat och längtat. Och väntan var inte direkt förgäves.

Jag trodde OS i Peking var det mest fantastiska jag upplevt i friidrotts historia. Jag tyckte rekord som Jonathan Edwards i Tresteg i göteborg var fantastiskt, likaså Michael Johnsons på 100 meter. Detta var länge sedan. Det är inget jag kommer se tillbaka på när jag blir gammal.

Detta går inte att beskriva.

9.58!

9.58!

På 100 meter!

100 meter är rätt långt ändå. 100 meter på under 10 sekunder innebär 10 meter per sekund. 10 meter per sekund!!!  Detta rekord var på 9.58 - helt sjukt fantastiskt.

Jag är glad att jag fick uppleva detta rekord. Ett rekord som bara om ens kommer kunna slås av innehavaren själv.
Vissa rekord som står idag har tagits av personer som sprungit, kastat eller hoppat med tänkbara produkter i kroppen som är helt omöjliga att slå idag. Vissa utan sådana preparat. Därför deras fortsatta behåll.

Ibland händer det. Ibland kan det omöjliga hända.

Detta rekord. Detta rekord. Denna Man.

Jag fick leva när Usian Bolt slog Världsrekord i Berlin 2009 söndagen den 16 augusti.

2009-08-16 | 11:46:10

Last night


Emil hade bjudit alla grabbar på grillning hemma på Sandarna. Kalle, BH, Henke, Eddie, Johan, Totte, Kim, Mina var förbi och jag. Grillningen gick hett till, majskolvar, grönsaker, korvar, kött och revbensspjäll. Jag gjorde min tredje bärpaj för den här veckan och den var även lyckad nu. kvällen bjöd även på kubbspel ingen rafflande tävling men visst vare kul. Henke plockade bajs i en ask och hade himla kul åt den saken.2009-08-12 | 20:32:59

Kräftskiva 09

I lördags var det Kräftskiva hos Terese. En härlig kväll men kanonväder som innehöll massvis med kräftor som folk luktade på, sög i, åt hjärna och stjärt och slängdes på hög. Black Tower slörprades och snapsvisor sjöngs. Jordgubbstårtan var suverän och popcornen på natten var välbehövliga.

Bastu och dopp i älven var härligt och skönt. Senare anslöt emil när henke så snällt hämtat honom hos HenkePenke på annan fest. Han cyklade runt med Terese på hennes nya cykel. Vi dansade och höll låda till fyra på natta. Glada i hatten gick vi den långa promenaden på 50 meter hem till vår lya.


Alla gäster.


Frida kollar in kräftan.


glömde den fina dukningen!2009-08-06 | 22:03:48

Nedräkning

Hej,

Jag har nedräkning bara 11 arbetsdagar kvar, så skönt. och dessutom är det fredag imorgon, hoppas allt flyter på bra på labbet. Bit ihop och kämpa.

Vad har jag sysslat med då? Jag har mest jobbat, blev jobb i helgen som var sedan tagit det lite lugnt sedan start på en ny vecka. Men jag har även hunnit med trevliga promenader med emil, gått runt sticksjön samt plockade både hallon och blåbär. Kommer bli riktigt fina pajer och syltor framöver.

Emil har sin sista lediga helg med mig nu innan han nästa helg åker tillbaka till falun. Så jag tänkte passa på att bjuda honom på middag i helgen. jag är väl för gullig men det kommer bli riktigt trevligt. Och det kommer bli bad i helgen. Det utlovar sol sol sol! Hurra!

skall även vara med lars hade jag tänkt... vi måste höras om det!

Hörs om ett tag igen.
2009-08-02 | 14:48:59

Emil 20år!


solen sken och flaggan var i topp när emil gick från tonåring in i vuxenlivet ?! och blev 20 bast.


Jag och ille.


Det fina födelsedagsbarnet.
farmor och farfar anlände.


elias och lottis
Lottis har gjort den fina tårtan.


Mina fina blommor jag köpt. Gladius tror jag..


tipsrunda om emil som han själv gjort. Vinnare Moi!


Valfritt innehåll, t ex text, bilder m.m.