2009-10-30 | 20:23:06

Fredagsmys

Fredagsmys måste vara det mest anamade uttrycket just nu. Alla använder det hela tiden. OLW:s reklam måste gått in i huvudet direkt. Jag har inte riktigt fått samma förtjusningen till ordet än. Mys har jag ändå använt för länge. Aja vad va detta att diskutera? Såg det på facebook antar jag.

Idag har varit en bra dag. Tidig morgon för jobb. Var in till Timrå efter jobbet och köpte världens godaste sallad på Kebab House. Jag var tillomed tyvungen att säga till pizzamannen att de har de bästa salladerna. Han blev nöjd han. Den innehåller, sallad, tomat, gurka, majs, ananas, räkor, avokado, banan och sås. Perfekt.

Men den sparar jag till imorrn när jag åker till sthlm. Istället åkte vi ner till Playa Primo på Sjögatan och åt Pizza. Riktigt goda och med ett glas rött blev det ju inte sämre. Pömsig och trött har man slaggat lite, pratat med emil som flyttar hem imorrn. Hemma i två veckor innan han åker till Porto. Min längtan bort dit blir allt större.. Nu tittar jag lite smått på Midsommer innan det blir nattmössa på.

Hoppas jag fixat allt till imorgon. Bara pengar kvar tror jag..
2009-10-29 | 17:01:02

Bröllopstankar


Bild. modette.se

Ibland går man och drömmer sig bort i bröllopstankar. Ja faktiskt. Hur det skulle se ut, vilka jag skulle bjuda, vart det skulle hållas till, vilket datum, vilken årstid, vilken klänning, vilken stil, ute, inne, utolmands, kyrka, hemma osv. Roligt, skrämmande men ack så långt borta.

Tur är väl att jag har dem som gifter sig före mig. Har kanske inte berättat men jag ska ju på bröllop i november. Mitt andra bröllop. Men nu är det ialf en jag verkligen känner. Jag som tillomed skall åka ner till Arlanda samma dag. Fick köpa nya tågbiljetter så det löste sig.

Jag börjar faktiskt bli lite spänd över det där. Även fast det inte är jag. Vad ska jag ha på mig? Kommer jag gråta? Vad ska jag ge bort i present? Vad gäller egentligen på bröllop nu för tiden?

Är det musik i början. Da Da Da Daaa Da Da Daaaa osv. Väljer man sånt själv, ska man/folk hålla tal? Dikter etc. Eller är det rätt enkelt, musik, man ställer sig upp, tar upp kameran som man i högsta hugg tar bilder med, sätter sig ner, lyssnar på prästen. "Tager du..."

Antar att det är något sånt. Det är ju faktiskt i en kyrka. Spännande. Har klurat på present nu idag. Var och kikade lite lätt. Alltid kul med presenter. Julklapparna skall helt klart vara klar i november. Vet ju redan vad jag ska köpa, förutom till Emil..men det löser sig. I alla fall. Bröllopspresent är inte det lättaste, särskilt om man bara känner brudgummen. Vad vill man ha? Det blir ingen brödrost ialf. känns lite väl tråkigt, säkert nödvändigt men nej. Jag har nog en plan. Man vill ju att det skall vara en tanke över det hela, inte sant? Jo.

Får ta mig en veva runt till veckan.
2009-10-29 | 14:26:35

Halloween vare ja?!



Det är alltså allhelgonahelgen nu till helgen. Det är en sådan helg som bara dyker upp när man minst anar det. Folk börjar fråga runt vad man skall hitta på, om man skall ut, äre fest någonstans, ska du klä ut dig etc.
Tidigare år har den spenderats i Umeå när Ju-jutsun var mitt andra liv. Då var det läger där uppe och vi hade festligheter på kvällen. På senare år vette tusan vad jag gjort. Nått år har det varit maskerad, förra året måste jag varit i sthlm i en trevlig galleria och sålt amex. Dessförinnan har jag inget minne av..

Iår då? Fredag blir det jobb på förmiddagen. Morsan ville sedan äta pizza (i vanlig ordning, hon blir aldrig less...) men sen verkar det torftigt. Kommer bella hem? Är lars ledig? No aning.

Lördag skall jag ialla fall spöka ut mig något. På med Timråtröjan blire. Jag och 240 andra skall ta X2000 ner till Sthlm och Hovet för att se Timrå-Djurgården. Kan ju inte annat än bli galet. Förra gången denna resa begav sig.. ja då minns jag bara, sambucka, timråseger, en lång kö, och röda stolar...Inga fler kommentarer. Men lyckat vare.

Nu har jag inhandlat en massa dricka* som kommer räcka många timmar. Chips och dricka som kommer räcka tåget runt samt andra nödvändigheter som pappmuggar, mat, öronproppar och pengar. Får för tusan inte glömma kameran. Detta kan bli ett minne för tid och evighet.
2009-10-28 | 15:33:02

Why?



Alltså nu har jag ätit för en stund sedan. Men ändå känner jag ett sug efter Kinamat.
Varför måste man alltid stoppa något i munnen?
Men gott vore det i alla fall. Lite senare..
2009-10-28 | 15:27:34

Si så där


















Bilder från Falun förra veckan.

Nu har jag haft bloggtorka men jag får komma igen nu. Förra veckan åkte jag ner till Falun för att överraska Emil. Jag hade snackat med emilis roomie markus så jag kunde ringa honom för att ta mig in på skolan. Det är kod för att komma in osv.

Emil anade ingenting och efter en tre timmars tur med Sj var jag så framme. Inte mycket hade hänt i den stan heller så det var bara att vandra till skolan. Ringde markus, kom in i skolan och där satt karln och tittade på tågbiljetter hem. Haha! Så fick han min kalla näsa på kinden. Skiträdd blev han hahahah! Va gör du här!... Inte så trevligt till en början :P men han menade inte så. Kul.

Han höll på med sitt spelprojket och det var hets på hög nivå. Ahhh kul att se när folk stressar över skolprojket, saker att fixa, ändra, stressa, osv. Man känner igen sig. Saknar det inte dock. Fick spela deras spel där man fick vara en köttätande växt som åt människor...

Gick runt på la stada, fikade. Vi åt kebab på kvällen innan vi åkte hem. Dagen efter blev det redovisning. Gick ju kanoners. Två snubbar. de smalaste jag någonsin sett, läskigt lika, stuprörsbyxor, randigtröja, en med skjorta och knall orangekeps, snelugg och varitt dinglande örhänge var också där och snackade om branchen.

Innan vi åkte hem tog i en chai på stan. För att sammanfatta vad som hände förra veckan. Helgen var kort, tyckte jag, men vi var på stan hemma, emil klippte sig och jag var sen på hockey. Gomiddag på kvällen och träff av Maxéns.

Söndag åkte jag och Emil till Paradisbadet och lekte. Kanske inte var världens höjdare men det var roligt att åka ringar och äta på Max hahahah.
2009-10-26 | 21:23:21

dålig uppdatering.

Har varit en lång helg måste jag säga. Åkte och överraskade emil i falun i torsdags. Skitkul. Berättar mer sen. vi åkte hem på fredagkväll sen har jag varit överallt och ingenstans. Tillomed i övik. Idag jobbade jag också. Kors i taket.

men jag fixar uppdateringen imorrn, med lite bilder hade jag tänkt. Mina små läsare kanske blir glad vad vet jag.

hörs och syns.


2009-10-21 | 19:27:55

Nada.













Idag har varit en sjukt lång dag. Antingen så började dagen tidigt eller så är det bara såhär i allmänhet. Åtta imorse kravlade jag mig upp, stelare än någonsin klagade jag över min axel som inte vill ge med sig än. Ingen träning. Men väl har jag bokat en grej, åker till skogarna* imorrn.. sedan har jag ringt Casinot och lämnat in en ansökan. Två jobbansökningar denna vecka känns bra.

Pappa och jag åkte iväg i dimman till Stornäset på Alnön. Det var kallt, dimmigt, grått och innehöll inte allt för många fåglar. Men en duvhök, sparvhök, svan, mås och knipor blev det. Fikat var istället på topp. Leverpastejsmackor, te och lite pepparkakor. Perfekt.

Sedan tog det inte mycket fart. Pratade med Bella lite ialf, alltid kul. Men sen. Ne jag får längta till imorgon istället.
2009-10-20 | 16:24:21

Aj.

Idag hände en mindre rolig sak. Var på gymmet och tränade, stod och tränade triseps. Drar ner repen då jag plötsligt känner smärta i axeln/skulderbladet. En litet trevligt ljud och där sträckte jag mig. Kanske rejält vad vet jag. Nu gör det himla ont, stel som en pinne och detta lär nog hålla i sig ett tag. Tur att det är vänster sida. Men skönt det är det inte.

Typiskt när jag tänkte träna lite mer denna vecka men jag får väl promenera imorgon istället.

Nu väntar gratinerade creps på menyn. Ser jag framemot.


Kanske blir en tur till Sticksjön.
2009-10-19 | 21:03:19

jag vill ha hund


http://www.oltk.com/




Jag tittar på mannen som talar med hundar. Även fast de är aggressiva och arga i början så blir de snälla och lydiga i slutet av programmet. Varje gång jag tittar så vill jag ha en hund igen. Jag tycker om katter och gillar att kela med dem osv. men när det väl kommer till kritan så är jag verkligen en hundmänniska. Katter är lite för självständiga och egoistiska för att passa mig. En hund älskar verkligen när man kommer hem, när man går ut och går med dem, när man leker och pysslar om osv. Det känns som mer kärlek, du får så mycket och man ger minst lika mycket eller kanske mer tillbaka.

Vilken hundras då? Korthårig tax. Kommer nog aldrig ändra mig kring det valet. För det första har vi haft tax förrut och den var verkligen min även om jag älskade min boxer också. Men jag gillar mindre hundar mer. Dessutom liknar jag också en tax, både utseendemässigt och till personlighet. jag struntar i om folk ser dem som långa korvar el limpor osv.

Jag längtar till den dag jag kan köpa mig en hund :D

2009-10-19 | 17:36:11

Inte än
















Blandat sommar 09

Jag har tittat på min blogg. Inte orkat. Jag har tittat på ansökningar. Skjutit upp på framtiden. Jag har läst, grunnat och funderat. Men jag vet inte riktigt vad som försegår i mitt huvud. Det är lite upp och ner. Söka jobb, stanna i Sundsvall, flytta neröver eller vänta fundera och dra iväg till Portugal för att pröva lyckan där. jag vill verkligen flytta, men dit? Vill verkligen bli sambo..men nu?

För mycket av allt trams. Man vill bara att allt skall falla på plats. Aja nog deppo. Har varit en rätt bra helg bortsett från ishockeyn. skräckkväll hos lars med inslag från Helt hysteriskt. Sedan en vinkväll med allt vad de hade att bjuda på. Samt en söndag med promenad och bakning. Så var det måndag igen. Snabbt smidigt och enkelt.

Men jag tar tag i och skriver en ansökan nu så känns det nog lite bättre.
Tv.n hade visst inte så mycket att bjuda på för ovanlighetens skull...

Hoppas de ringer imorrn.
2009-10-16 | 12:30:11

Lucky star



Efter noll kontakt med min handläggare på arbetsförmedlingen och bättre kontakt via en telefonist, förmodligen hemmahörande från Luleå med den typen av dialekt. Tog jag mig istället i kragen för att kolla läget själv nere på Arbetsförmedlingen. Är less på att Alla får bättre hjälp från dem än vad jag fått. Själv har jag skött allting, sökningar, samtal, leta, peppa osv.

Kom dit och av min förvåning har de fixat om där. Det är var betydligt freschare och ingången såg ju tilloch med lite inbjudande ut. I vart fall kom en snubbe och fråga vad jag ville ha hjälp med direkt. Själv var jag så förvånad över att de hade gjort om där att jag såg lite förvirrad ut. I vart fall fick jag prata med en ny tjej jag aldrig sett där. Beträffade alla såg nya ut, freschare, renare, kammade, finare och trevligare. inte de där skabbiga jag brukar måsta prata med. I vart fall konstaterade hon självklart att jag var arbetslös och inte skulle komma in i jobbgarantin förrän om en måndad så därför sa hon direkt att jag skulle få en jobbcoach. Jag fick välja bland 43st och jag valde AcadeMedia. Gick lite på magkänsla bara. Hon tyckte det lät bra och att de var väletablerade och kända i Sverige.

Efter det valet så skickade de iväg en förfrågan till dem och inom en vecka skall de ringa upp mig så ska jag få gå på möten och se om de kan hjälpa mig finna ett jobb.

VA! Tänk att man måste göra allt själv!? inte har min handläggare gett mig något sånt förslag hon har bara frågat hur det gått med mina ansökningar sen hare varit bra. Hade jag vetat det här hade jag sökt efter en coach på en gång, lite samtal och reflektioner är aldrig fel. Tror verkligen att detta kan leda till något positivt ialf.. Synd att man slösat några Antal månader på att komma på detta.. och sökt jobb utan direkt stöd.

Aja En bra fredag so long.

Blir en kväll hos Lars också. Skräckfilmskväll...
2009-10-15 | 18:19:43

The Happy news and the C.

Varning varning. Långt inlägg med inslag av glädje och bitterfi***a





Denna vecka har varit riktigt blandad. Blandade känslor, hopp, förtvivland, längtan, sökande och just ja.. min 23 års dag. Men jag kunde inte direkt tänka så mycket på den dagen då dagen innan hade så mycket mer att komma med.

Min kära man, Emil har fått praktik! - I Portugal. Det är helt sjukt. Ett halvår skall han leva och bo i Porto i Portugal, västkusten, i landets andra största stad. Jag blev otroligt glad men ändå kom tanken på att han inte kommer att vara i Sverige den närmaste tiden. Vi hade förberett oss på Stockholm och inställningen var som spikad. Utlandet hade vi lämnat.

Så kom svaret. och beskedet var tvunget att tas på en gång. Och jag ville inte stå ivägen för hans karriär. Det är stort, det är hans chans och den måste man få ta. Det visar också på hur mycket han verkligen kan, hur han har utvecklats på det senaste året -att han verkligen kan bli något stort.

Frågan han ställde var:
Vill du följa med?


I första tanken, ja eller?, vad skall jag göra? kan jag åka ner och testa, är det något för mig.
Andra tanken, Vilken chans för mig, att bo utomlands, kanske söka jobb där, pröva, lära mig språk osv.
Tredje tanken, Vela, vela, vela.
Fjärde tanken, Vad har jag att förlora? Jag har inga barn, ingen lägenhet, bil, eller jobb. En vinter i Sundsvall eller en vinter i Portugal?

Men när tanken vänt till något positivt kommer konsekvenserna. Tur att Emma skrämmde upp mig lite att kolla vad som gäller. Tyvärr kan man ju inte bara åka iväg. Det är regler och regler och Regler. Första handlar om A-kassan. Du måste ha ett särskilt intyg om du skall söka jobb utomlands. Detta intyg skall först skrivas på hos Arbetsförmedlingen, sedan till Inspektionen för arbetsförsäkring, sedan skall detta skickas tillbaka för att beslut skall fattas innan avresan. Dessutom skall man börja endast 2 veckor innan avresa... och om man redan åkt innan beslutet är fattat måste du ha en adress i det land du flyttar till.

För att få ersättning måste du direkt när du kommer till landet kontakta deras Arbetsförmedling och ordna så att de kan betala ut de pengar du skall få. Förmodligen måste ett nytt konto öppnas. Även papper till dem skall lämnas in.

Du måste aktivt söka jobb på heltid precis som i Sverige. Och du kan endast söka jobb i 3 månader annars måste du åka hem. Och då måste åka hem och meddela Arbetsförmedlingen innan förvallodagen, och om du inte jobbat i landet då gäller inte ersättningen du hade längre om du är sen. Nya villkor, om du jobbat o kommer tillbaka måste du söka om inträde igen för att få pengar på nytt.

Även vissa regler gäller för sambo/maka/make osv. Om man är medföljande görs en dispens. Men intyg måste finnas från hans arbetsgivare också..

Massa, massa, massa regler!!!

Vill man stanna längre i landet än 3 månader måste man söka uppehållstillstånd osv. Jag dööööööööööör. Dessutom får man ju inte åka iväg och hälsa på hur man vill heller..(som emma sa) man är ju arbetssökande på heltid. ingen semester, nada. Alltså om de skulle komma på en..blire inte kul.

SUCK SUCK SUCK.

Och något besked om jag får något ersättning över huvudtaget har inte heller kommit ÄN.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kärlek eller Karriär?
2009-10-14 | 18:26:56

Blommor



Finfint.
2009-10-14 | 18:24:19

Åstön











































Idag åkte pappa och jag ut till Åstön. Hade hoppats på att få se några Havsörnar men det blev inte bättre än en korp, hackspett och ett par storskrakar. Men vädret var kanon och fikat gott.

På vägen hem möttes vi av två rådjur som stod och beta.
2009-10-13 | 22:44:52

Celebration

23 år. en lång fin dag. biltur till alnön, skådning och fika, lars på besök, tårtätning, många gratulationer från mina allra bästa och några till. Blombud från en bekant man men kom från några mer bekanta vänner. Det luktar gott och lyser upp mitt mörka rum. Känslan är fortfarande densamma, 23, jaha. smartare, snällare, godare, smalare, tjockare, längre, arbetande, tränande. Äh. nej och ja.

jag är lite rörig, det har hänt lite saker, runt om. humöret är vridet, timeout vore bra.

jag myser istället i min underbara kofta för att skingra tankarna.

Bilder kommer.
2009-10-12 | 15:21:33

Mat.mat.mat









Back on track. måndag igen och en händelserik helg är till enda. Kan börja med att Gratta emma till den stora nyheten!! Så roligt! :D Helgen har gått i matens tecken skulle jag tro. Har inte gjort annat än fyllt magen. Fredagen var jag och pappa på Bitline och käkade något trevligt kött. Sedan var det bara att börna hem och göra kräftstjärtswraps till Emil som kom hem med tåget.

Så roligt att han äntligen kom hem! Han fick käka och jag titta på. orkade inte tänka mer på mat den kvällen. Vi tittade på Skönheten och Odjuret och hade det himla bra.

Lördagen fortsatte med mitt val av frukost som mamma gjorde. Mannagrynsgröt med kanel och socker, ägg och mackor. Mums. sedan löste vi Melodikrysset. Sedan tog jag och emil oss en tur till Birsta för att titta på skor åt emil. Inga skor blev det men han hittade istället lite nya böcker. Alltid till nytta för honom :D

Snabba ryck tog vi oss ut till arenan för att titta på timrå-LHC. Gick ju primaballerina med det. Seger och glädje. Trött och hungriga åkte vi hem igen. Blev inte långvariga innan vi åkte ner på stan och åt på Cave. Libanesisk mat, 11 smårätter samt 6 grillspett med potatis och sallad. Jag dööööör vad mat. Men sjukt gott och trevligt. Han som är servitör där är så himla rolig. Där behöver man inte oroa sig för nervösa skratt inte.

Efter middag åkte vi hem till Sandarna. Såg klart på fotbollen..och sen minns jag inte så mycket mer av kvällen. Tittade lite på Tv. innan jag somnade på soffan. Utslagen som få.

Söndag drog vi oss länge. Innan vi tog oss ut på en långpromenad. Tror fasen jag fortfarande var mätt dagen efter hahaha. hände inte så mycket. jag läste tidningar och emil spela X-box. Sen var det middag hos farmor och farfar. jösses massa mat och största marängsvisen eller hur det stavas jag sett i mitt liv.

De sjöng lite för mig och jag fick fina presenter av familjen Maxén.

Att gå upp klockan 04.00 imorse vad dock inte lika underbart. sedan gå upp åtta igen...för att åka på gymmet 9. ojoj...sedan ringde lars efter gymmet. Då skulle vi gå runt sidsjön. Wow... vilken start.
2009-10-09 | 13:21:53

Soon


Gammal bild.

Hej hopp. Igår var jag och lars på birsta. Lyckat, ingen inhandling för min del men väl en fika, cesarsallad är förträffligt gott! Hockeyn gav väl lite bittrare i eftersmaken men så äre. Värre har man ju sett.

Fredag igen. Helgen är kommen. Mannen kommer hem vid åtta slaget. Ska se om jag skall göra ordning något till ankomsten.. Han är säkert hungrig. Det löser sig.

Promenad klar, ansökan klar, nu väntar träning så fort pappa kommer hem med bilen. Rutinerna är skrämmande. Det blir ialf en rolig helg. Mys, middag hos farmor, hockey, promenader osv. nice.

Kanske hinner prata lite med Bella senare idag också. Får höra lite närmre om Sthlm-dagen.

mycket mer händer inte i kvarteret. Dammsugar försäljaren verkar ha gett upp hoppet. Skönt.
2009-10-08 | 14:28:14

Aftonbladet torsdag:

Klick!

Linda Rosing vill ha mindre bröst.
- Jag vill inte stå för det idealet längre. Jag har mognat och känner att självförtroendet sitter inte i brösten. Jag vill bli sedd och bemött som den tjej jag är.


En applåd för detta exeptionella uttalande och slutsats.
2009-10-08 | 10:30:52

Last year


jag i lögdösjön


Emil och Rex.


Love, Emil och Tingeling.






Ibland är det skönt att ta sig en tupplur...

Halvelva, klockan rusar iväg som vanligt. Solen skiner även idag, härliga höstväder. Dags att ta på sig jackan och gå ut på en promenad. börjar dagen med en tur på hemköp, posta lite brev och ta ut pengar. sedan fortsätter jag runt min vanliga tur.

Vid klockan tre kommer lars med ny bilen och tar oss till Birsta för lite shopping, mat och fika. Av bara farten är väl klockan 18 och då är det derby som gäller.

Imorgon kväll kommer Emil hem. Två veckor går rätt fort ändå.
2009-10-07 | 20:24:21

Done.

  • Ätit frukost på Knaust - mycket gott, För mätt
  • Tränat med Erik
  • Handlat på Citygross
  • Lagat ugnsstekt falukorv
  • Pratat med Bella - 1,5 timme, hjärntumör på ingång
  • Spelat TP med pappa - jag vann.
  • Chattat med Emil
  • Facebookat.
  • Förbereder för X antal avsnitt Sex and the City


        So far So good.

Imorgon torsdag. Handla Mannagrynsgröt. Fick en flashback att jag var jätteliten och mamma gjorde   mannagrynsgröt med socker och kanel. Lördag är jag tillbaka som liten flicka igen.

Samt derby.

2009-10-06 | 17:45:41

Nästa steg?

Jag kanske skall anamma denna teknik i framtiden. I på fall det skulle bli allt för tungt i längden.

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article5914320.ab
2009-10-06 | 14:27:18

Knaustfrukost väntar.



Jag filurar, i vanlig ordning. Gnistan kommer och går. Känns som veckan blir lång. Vet inte varför. Det borde ju faktiskt vara torsdag snart. Men det är tisdag. Har varit på gymmet med Erik. Hårdkört. Tog i lite extra och visst känns det nu.

Har inget facinerande att annonsera om. Man går här i sin lilla hemma/sökajobb bubbla. Disträ och hemsk känner man sig. När skall detta sluta?! Häromdagen pratade jag faktiskt med en arbetskollega på cirkel. Hon tycker det är förjävligt att vi unga inte får jobb, eller att det skall vara så tufft för oss att komma in på arbetsmarknaden trots flera år på universitet och med ett fint, kraftigt examensbevis.

Men hon vet hur jag känner, fast värre. När hon var lika gammal som mig väntade hon sitt andra barn. hon bodde i hus och blev arbetslös. Hennes man med. Katastrofen var nådd. En dag fick hon göra det värsta. Hon fick vända sig till Soc. el Sociala. Hon kände att man kan inte sjunka lägre än såhär, botten är verkligen nådd. Hon berättade att känslan är svår att förklara. Men hon menade på att alla visste vart hon var påväg så fort hon gick ut på torget. Det stod i pannan..

Hon fick inte ett fast jobb på 10 år!!!! bara hoppa emellan, timvik. osv. Innan hon fick en anställning. Att må så psykiskt dåligt vill hon aldrig göra igen, och man lider verkligen med dem som vill, de som försöker men att livet ibland är surt och orättvist.

Det känns både jobbigt och skönt att det finns fler som har/haft det jobbigt. Man är inte ensam, trots att det känns som så. Varje gång man Måste till arbetsförmedlingen känns det som att Alla vet att du ska dit. Så fort du går mot viadukten innan tågstationen. alla vet. hon ska inte till tåget, inte på pressbyrån eller mcdonalds. Hon ska dit, ams. Hon är en av dem...

Men ibland väcks ju hopp, det kan inte vara såhär tills jag är 65 eller hur.
Nä fan. Hemska tanke. Nu är jag bitterfitta igen. Hhaha

Men jag ser faktiskt framemot imorgon då jag och pappa skall äta frukost på Knaust!
2009-10-05 | 16:43:01

A-kassa och annat dylikt




Foto: Bella

Oj måndag ruuuusar iväg igen. Har hunnit flaxa runt lite, kört bil, varit och tränat, gjort ansiktsmask, ringt A-kassa, lagat spagetti och köttfärssås, skickat iväg en ansökan, facebookat och läst nyheter. Hyffsat. Borde städa mitt rum också..

A-kassan. Tre veckor sedan jag skickat in papper, nada svar. Ringde idag och vräkte på med att det var fyra veckor sedan jag skickade in, men snubben tog reda på att det var 3.. Aja. Behandlingen har inte kommit igång än. Nähä! oväntat. nej. Mina papper kom in  den 17e och de håller på att behandla papper som kom in den 6e eller nått..Vilket betyder att det är lååång väntan innan de ens skall börja med att titta på mina.

Suck. jag kommer få pengar (om) 2017 om det håller på i den här taken. 23, arbetslös, bor hemma och ingen inkomst. Wow. Snart drar väl karln utomlands också så då är man helt ensam också. Baaaajs.

Aja. Håll huvudet högt nu.

Ikväll skall jag lyssna på hockey och se Svenska Hollywood fruar. Japp, jag ser det. Förmodligen det enda program jag följer, Idol, ensam mamma söker, bonde söker fru, Dateingprogram med Gynning och allt vad som går vill jag bara spy på.

Aja snart är det ändå torsdag. :D

Kanske skall ta någon runda på stan/birsta igen. Jag tänker på julklappar redan hahah men jag har en del saker att titta ut. Älskar ändå att leta runt tills jag hittar det bästa. Plus kan jag inviga min baoutastora halsduk..om jag nu syns under den.
2009-10-04 | 14:55:15

Fika och Birsta



Hemkommen för en tur på Birsta/Ikea med mor. Vi var in på Ikea och handade nya haddukar och annat nödvändigt. Sedan blev det en tur på Birsta och jag kunde inte hålla fingrarna borta från att handla. Köpte mig ett par svarta skinnhandskar och en jättestor svart halsduk från Monki. kommer bli varmt och skönt.

Ena tjejen på Monki hade en sjukt snygg tröja på sig också. Vit, stickad, lång, mjuk och varm tröja..Vill ha..såg den inte. Skall gå in på hemsidan och kolla efter. Skulle shoppa mycket mera om jag bara ville :P Monki ligger i topp just nu på riktigt fina höst/vinter kläder.

Innan det bar iväg hem fika jag och mamma på charm. blev varm macka med parmaskinka.

Vädret grinar en i ansiktet idag. Grått och regnigt. Usch. Trodde seriöst jag skulle regna bort igår när jag åkte från lars. Ironiskt nog när jag tog mig in i bilen så spelades It´s raining men. När jag väl kom hem sprang jag som en galning till dörren, total översvämning på vägen och nästan så att säga "våldtäktsväder" buskarna blåste mot en och man trodde nästan det skulle komma någon fuljävel. Men jag hann in.

Vi hade en himla myskväll igår. Lars gjorde jättegod grekisk sallad, sedan blev det chailatte och äppelpaj! Vi såg på The Reader. Oj vilken bra film, tung och gripande men absolut sevärd.

Nu är Bella påväg hem också och en ny vecka väntar. Tror faktiskt månd-onsdag kan bli riktigt bra för en person. Håller tummarna. Hoppas själv att det dyker upp lite roligt att söka på.

Kanske kan hoppas på Sushi med Lars också. Gud så gott!
2009-10-02 | 09:47:37

Hjälp till för F*n!

Igår blev jag lite lätt irriterad. Jag skulle upp på banken i skönsberg för att ta ut pengar. Kommer runt hörnet till banken. Kön är lång. Fyra vuxna män står i rad efter varandra. Bredvid automaten är det en dörr till lägenheten intill. Vid dörren står en gammal skruttig tant/kvinna liten som den med en rullator. Hon kan inte öppna dörren utan måste backa in för att ja ta sig in.

Kämpandes, trilskandes, svettandes och hjälplöst försöker sig tanten ta sig in. En halvmeter ifrån står fyra stora Vuxna Karlar och glor. Halllå!!! Men jag som precis kommer runt hörnet och ser den stackars kvinnan rycker snabbt in och håller upp dörren.

Tanten tackar så jättemycket och sa att det är väldigt svårt att ta sig in. Ja det tror fan det när ingen kan hjälpa till.

Riktigt förbannad blev jag på det fyra mupparna och jag ville egentligen bara skrika åt dem. Men blickar kan väl kanske också döda?


I övrigt en hyffsad dag, fick ett fint brev på posten av min vän. Träning och hockey där Timrå äntligen vann.
2009-10-01 | 11:46:47

Autumn 09























Idag var jag ut på en riktig höstpromenad. Det biter nästan i näsan och halsen när man är ute. Luften är förvånansvärt frisk och nästan så att vinterkänslan är på intåg. Men visst är hösten fin annat kan man ju inte påstå. Löven är riktigt röda, gula, gröna osv plus att september har varit en kanonmånad. Jag hoppas det fortsätter in i oktober också. håller vädret sig ovanför 5 grader är det perfekt.

Känns ganska skönt att ta på sig en halsduk så småningom. Införskaffa sig skinnhandskar och ett par tjocka strumpbyxor. Har även letat fram den norskakoftan med renar och mönster på som tydligen skall vara "inne" nu. Ska se om det passar bra mot helgen.



2009-10-01 | 11:22:38

Häromdagen





















Bilder från fredagens händelse men mina vänner från södra sverige ;) och jag och Lars såklart.

Valfritt innehåll, t ex text, bilder m.m.