2009-02-28 | 15:13:20

Tagen.



Igår när jag kom hem efter att ha sett Män som hatar kvinnor vart jag märkbart tagen. Typsikt sådana där filmer när man går igenom dem om och om igen, och hela tiden fastnar för vissa händelser i filmen. Jag hade inte läst boken, Tror självklart att boken är bättre. Det var en del partier som blev lite förvirrande men det gick ju att hänga med ändå.

Den var riktigt bra. Tyckte säkert hela sundsvall också, som var på plats i ettans salong igår kväll. Surfade lite igår natt för att skingra tankarna. Det gick tydligen sådär, jag hade lite läskiga drömmar..var nära att slinka med där..

I övrigt. Stor skiddag idag. Igen. Poor me. Alpint, Vasaloppssnack, Plex, längdskidor och nu är det nordisk kombination. Men det är jag inte lika intresserad av. Jag har hunnit med min 40 minuters runda i det härliga soliga vädret.

Mamma anlände just hem efter en jobbdag. Pappa är i sthlm och hämtar folk, Emil får jag inte tag på.. Men jag och mamma skall göra hemmapizza idag. De som brukar bli så goda...attans också!

Hockey står även på schemat idag. En helt betydelslös match då Timrå redan är klart för slutspel. Första gången man går på match utan nerver. Kanske kan titta utan att få huvudvärk eller liknande efteråt. Hoppas man kan spela bra eftersom det startar på torsdag.
2009-02-27 | 17:10:46

Män och kvinnor..

Idag har tiden rullar på oroväckande fort igen. Jag börjar bli orolig att man spidar upp tiden lite extra när man nått över tjugo strecket. Seriöst. Idag har jag fått lite gjort ändå men kunde ju vart bättre. Mamma väckte mig vid åtta, upp och fika sedan skulle vi storhandla på Willys. Kul. Gick ju bra dit trots allt, det var ju inte direkt rusning klockan nio. Sedan skulle vi åka och byta byxor på birsta. pappa vettu han är så kräsen så man blir galen. Han köper inga kläder men när han väl får då ska det klagas. haha.

Halv elva redan hade man hunnit med det dära. Sedan städade jag lite på mitt rum. Kollade igenom gamla fotoalbum. Hittade faktiskt lite bilder från när vi var i Bellas stuga. Sedan massa andra på avslutningar i nian, gamla komfa bilder mm. Jösses va små vi va förrut. Jag hade inte förändrats så mycket ansiktet är väl ganska likt, kroppen kanske lite annorlunda..

Efter städning och mat. Tryckte jag på svt för skidor. Men redan på första sträckan i stafetten såg jag att sverige tappa rejält. Då vare kört på en gång. Därför ringde jag bella. 1.40 min snack där då. Allt i vanlig ordning. Efter lite om och men beslutade vi att göra något av denna dag ialf. Nämligen att åka på bio. Män som hatar kvinnor. Den så rosade filmen som alla snackar om.

Nio skall vi se. Andra raden. Nästan längst fram. Hela sundsvall är väl på plats ikväll skulle jag tro. Men skall bli kul att vistas lite ute bland folket. Skall kanske nörda på något fik innan =).

Det är ju ändå fredag!

2009-02-26 | 15:24:45

New shoes

















Hej

Äntligen en lite händelserik dag! Träning på förmiddag (såklart..) sedan ett trevligt samtal.. sedan hämtade jag mamma på stan för då var det dags att bege sig iväg till birsta. Mamma skulle handla vettu. Och jag skulle kolla på skor. Det var bara att bege sig in i metropolen. Trots dagen efter löning så vart det tag och lov lugnt inne på birsta. Bilar överallt men lugnt inne.

Mamma skulle som sagt ha en del grejer så det blev en tröja, en sjal, ett block till jobbet, nya kläder till pappa (hahaha) ljus och nya tabletter.. Själv så titta jag på skor och jag hittade ett par. Mamma tyckte de va skitsnygga hehe så ja det var väl inte så mycket att säga. Fick bli dessa dojjor, snygga till tajta jeans..måste köpa det..mina håller på att gå ut sig och ja annat kraft. Hoppas jag kan gå med dem ute också.. säkert bättre än de jag går i nu. Ah lycklig jag känner mig.. Mamma peja..så jag är ännu gladare för det.

In på Ikea där handlades en ny bauta skärbräda och nya tavlor till vardagsrummet. Mamma bjöd på pizzaslize och dricka i pausen av shopping haha.

Riktigt trevligt med lite shopping en sån här slask dag

Och ja..jag lekte lite med kameran..ibland är det skrämmande med bilder på sig själv..men aa ett gott skratt kan det alltid blir..Ett försök till lockigt hår idag!

so long

2009-02-25 | 15:33:07

Working day.

















Klocka stå på 15.24 och tristessen är över mig. Det kryper i kroppen. Vad göra? Finvädret ligger över en. Mamma tog just en promenad på stan. Hon skall shoppa i vanlig ordning. Hon och jag som ska på Birsta imorrn. Den dära vettu.

Dagen såhär långt:

08.00 - Frukost och Tidning, vanliga snacket med pappa
09.15 - Friskis och Svettis, Löpning och styrke av rygg och armar
10.35 - Snabb dusch
10.43 - Ännu snabbare lagning av soppa och ägg
10.45 - Skid VM Sprintstaffet
13.00 - Jublar åt VM Silver för damerna!
13.30 - Svär åt norrmännen som alltid vinner..
13.45 - Äter gårdagens semla - utan mandelmassa istället med vaniljgegg
14.00 - Forsätter surfa.
14.15 - Tar tag i en ansökan som skickas in lite senare.

Det viktigaste är så gjort idag. Träning, Skidor och Ansökan..Bajs också. Skall laga kycklig vid fyra. Det får bli nästa projekt. Blir med grönsaker och sötsursås. Skall få ett schema från emil som håller på med någon diet. Inga kolhydrater osv. Skall anamma detta.

Tänk om jag kunde få ett såntär ryck som bella och göra mig till 80-tals brutta..Fan alltså. Jag borde ringa till henne och surra..för vi sågs ju liksom igår bara..

So long.
2009-02-24 | 10:46:30

semlor och bus

Tjoho.

Tittade igenom min externa hårddisk igår. Där ligger det gamla bilder som vill se dagens ljus igen. Jag saknar riktigt gamla bilder dock..De äldsta jag har är typ från 2005 men jag vill hitta äldre. kanske skall skanna in några från konfirmationslägret eller nått. Det hade jag ju vart spännande. Men det blir inte så snyggt då istället.

Föresten Emma.. du som trycker på massor av bilder, har vi bilder från när vi var i Bella S stuga du vet när vi var sådär många..vi gick i åttan..a du vet. Vart är de bilderna?? Hade vi digitalkamera på den tiden eller hade vi en vanlig kamera...suck jag ser de där bilderna framför mig..

Ialf idag är det fettisdag. Idag är den enda dagen jag äter semla, eftersom det inte är gott. Eller ja inte mandelmassan ialf. Bläää. Papps och jag skall väl gå ner här i Sköna Skönsbergskurvan och leta fram några onytigheter. Kanske finns någon med annan kräm i. USch det där lät illa. Men typ vaniljsås..Öh ännu värre hahha. Nä men det finns säkert andra varianter. Hos svärmor brukar jag få med blåbärssylt hihi.

Emma den filuren hon är tydligen kvar i krokarna. Här har man dåligt samvete hahah så är kvinnan kvar. Blir möte med henne på la stada idag. Rykten säger två tiden..det är ju inte långt kvar..plus är det sprinten idag.! Gahh typiskt alltså. Ska jag missa finalen för att vara med polarna...Idrottsnörden har talat. Tack och lov för repriser och sammandrag.

Mamma hade tydligen kommit på att vi skall på Bite Line idag också hehhe. Jaha. Tacos en tisdag, Inte så dumt.

So long

2009-02-23 | 13:19:07

Östersund 09























I fredags åkte vi till Östersund för att besöka Lars. Resan kunde ju dock har varit något trevligare dit. När jag och bella tagit bussen ner till navet och gått i kylan dit. Satt oss på tåget kommer det ett par kärringar...med en såndär äldre medelålderskinnoröst..."Nu ska vi se var våra platser är..nummer 60 och 61". Precis där vi satt oss. Suck. Vi fick byta. Sedan ropar det i högtalaren att tåget har fått något fel på sitt hjul. Jaha! Då blir det buss..

Suck, buss till Torpshammar sedan bussbyte för att sedan komma till östersund 1,5 timme försenat. Blodsockret var i botten när Lars mötte upp oss. Raka spåret till ett fik som bjöd på goda mackor. Tack för det. Hem till Lars, där lill Dexter väntade. Katta har växt.

En riktigt trevlig helg har vi haft. Lars kockade på som vanligt medan jag och bella skar tomater och dukade..Vindunken var på plats. Det satt som en smäck i magen den..Lars gjorde även Cosmopolitan till kvällningen vilket satt där den skulle också. Lite härligt berusad snackade vi kvällen lång.

Lördagen var inte en dag som går till historien direkt. Facebook dagen. Suck hahah. Men vi fick till det till sist. God mat, Melodifestivalen och meeeer Vin. Lite Filmtittning också. Penople Cruz och Scarlett i Vicky, Christina Barcelona som tyvärr inte gick till toppten listan hos oss..Mama Mia blev bättre in på småtimmarna innan jag la igen ögonen vi halv tre snåret.

Söndag gick av, av bara farten och sen satt på man tåget igen tillbaka till verkligenheten.
2009-02-19 | 17:33:37

Alltså.


Det måste ha varit den största chocken hitills. Det var länge sedan jag kastades tillbaka i tiden så fort. Skrämmande, Roligt, hemskt, intressant och omtumlande på samma gång. Emma idag slog du alla rekord någonsin. Vill man åka tillbaka till den gamla Oxid tiden besök. buckley.blogg.se

Måste begrundas helt klart.

Vad har hon skrapat fram för bilder.

Tror det blir dags för mig att ta fram den kära hårddisken för att skrapa fram lite gamla godbitar.

Detta var nog tillräckligt tills vidare..

Efter mer en timme med bella telefonen pratandes om finanskrisen..och annat såklart.

Nu har jag lyckas skrapat fram något gammalt från garderoben som jag möjligtvis kan ha på mig imorrn också. Suck, Shopping behövs, skulle kunna kasta ut allt!

I övrigt var jag på gymmet 08.15 imorse. Starkt jobbat!!

Sedan hare blivit skidor för hela slanten hihii. VM silver idag, inte illa pinkat!

Imorrn bär det av igen. Kära SJ...saknar ändå bus...vi fixar det dära vi kan göra nått!!

Nu väntar match. Ah mitt andra hem..alldeles för länge sen.

so long
2009-02-18 | 17:25:25

Hy.

Appropå skavanker. Överallt och på för många ställen. Men är det så att man får sämre hy på vintern? Jag brukar aldrig direkt ha dålig hy på vintern. inte vad jag tänkt på ialf. Klart är det nu att den är torr som fnuske. Det är väl förhållandesvis rätt normalt. Tror jag. Det är fasen läskigt att titta på huden så nära. Torrfläckar överallt. Smörjer och Smörjer. Inte hjäler det något.

Sedan en annan kanske äcklig sak vad vet jag. Men på mina bena har jag liksom som små "prickar" typ av hud som buktar ut lite. Inte som myggpett men ah liten prick sådär. Inget som direkt syns och inget som direkt störs. Men nu konstigt har det börjat klia på benen. Jag smörjer och grejar, inte så torr men det kliar ändå.. Hm. Men oftast på kvällen när jag skall ta av mig byxorna..Har jag löss i byxorna? Silverfiskar i sängkläderna? Mask i kroppen? Äh.

Det jag tänkte på var hyn min. jag har tillochmed svårt att säga det men. Finnar. Avskyn i ansiktet. Alltså är man inte för gammal för det vid 22 års ålder?! Icke. Min vänstra sida har uppror. Vet inte vad den håller på med. Dyker upp äckelheter hela tiden. What? Just nu är jag inte sminkad så ofta, duschar och tvättar som vanligt. Men ändå dyker detta upp. Emil frågade vad som hade hänt! Fuck.

Säg att det är så på vintern. Min hy behöver SOL. Alltså 30 plus sol från varma breddgrader. Då mår den bra. Tydligen inte nu.

Dagens I-lands problem.




2009-02-18 | 17:12:44

Jaha.

Hej,

hade just fixat klart ett personligt brev, allt klart. Då skulle jag gå igenom kriterierna en gång till på sidan för att komma vidare till hela altetet. Jag brukar vanligtvis inte slarva utan läsa och grunda ordentligt. Men nu så hade jag slarvat. och för det fick jag. Efter några timmar framför datorn så var allt förgäves. Fysik A fanns inte med i mina papper. Jaha. Då kan man kasta skiten i papperskorgen. Trött jag blir, har slarvat lite med annonser nu...igen.

Jag får ta och fixa det. men nu försvann motivationen något. suck. Ska iväg på ett infomöte idag, får se hur det går. Är inte så sugen.

Känner mig lite mysko idag, vet inte vad jag är på för humör. Inte har jag varit ute heller..kanske därför. Blev ingen träning. blir det imorgon. Fan månaderna går så fort. snart har jag bara tre månader på mig..

Gick fina fisken på jobbet idag/natt ialf. Energin sprutade på fast det inte fanns så mycket att göra..hoppas på lite mer jobb nu snart.

Hörde rykten om en ny Sj resa...till helgen!!...Jag har lite beslutsångest..Bus kommer ju..Attans.. Vi måste prata.

I övrigt,, nja som sagt, för mycket fritid som bella säger. jotack för mycket. Att jag inte tränade idag. Men imorrn erica. plus skidskytteVM och SkidVM samma dag och även Hockey! har ni hört nått värre.

Ikväll äre GE galan från globen också. Alltså varför får jag inte ett jobb inom sportens värd! Jag skulle aldrig byta jobb! Min dröm..

So long friends.
2009-02-17 | 13:07:44

Äntligen.

Hej folks.

Idag var jag faktikt upp klockan 06.00 och såg skidskytten, visst det blev lite tittningar och ibland lite sovat, men jag såg det viktigaste. kul kul men skidor.

Idag fick jag iallafall ett samtal från boendet. Skall jobba natt nu i natt. Vilket känns så skönt. Äntligen lite småslantar till min kassa. Så jobb från fyra till tio imorrn. Underbart!

Hurra
2009-02-16 | 22:35:38

06.00. Pang.

Imorrn står klockan på tidigt. Jag tänkte börja morgonen med skidskytte. Herrarnas stt  korea börjar denna härliga tid. Tur att man har TV på rummet, för om jag råkar blunda med ögat så ligger jag ju ialf skönt. Det brukar gå sådär när jag skall ställa klockan på så där tidigt när jag ändå bara skall se på tv.

Antalet tittningar av OS matcher och sändnigar är många under årens lopp. Känns skumt att ställa klockan på 03.00 för att se Sverige möta Tyskland i en gruppmatch i OS. Men va fan. Imorrn är det ialf VM, inga svenska chanser vad jag ser det som. De stora skall vila. Men blir intressant att se norrmännen svisha i backarna.

Imorrn blir det även träning och matlagning. Hurra, jag har så roligt! Var ialf kul att prata med Lars. känns ju som man lever lite när man får prata med.

Aja nu skall jag titta lite på tv.n innan det verkamheten läggs ner.

So long
2009-02-16 | 19:32:58

Falun 09































Falun, Falun vi möts återigen. Solen skiner, det är lite småkallt och snön pyr lite ute när jag anländer till den lilla staden igen. Jag trivs i falun, röda faluröda hus, trevligt, gemytligt, tryggt och den där dalamålsdialekten. Men mycket handlar om att emil finns där för vad skulle falun vara annars? Förmodligen kommer tankarna tillbaka från turnern med kalla, guljackor utanför shellmackar. Nä tack och lov för Emil.

Helgen har varit bra. Fredagen blev spektakulär, emil var inte sugen på någon extra ordinär middag. Så det blev faktiskt snabbmakaroner och korv! hahaha men det var faktiskt gott. Jag hade även köpt en rödvinsflaska som vi fick i oss senare på kvällen. Ps. jag gillar rödvin..tror jag gör det mer än vitt...måste vara brudarnas fel hahaha. MMmm rödvin.

Lördag blev en härlig sovmorgon, lite mer makaroner innan det blev en tvåtimmarspromenad till Willys. Lite inhandling av kvällens måltid. Tacos. Åh länge sedan och gott vare. Emil fick sin alla hjärtansdagpresent, ett flashigt hårvax =) så nu behöver han inte snagga håret någe mera utan kan gå runt och ha ballfrilla som luktar gott.

På kvällen tog vi våra lurviga till emils skola, de har som en minibiosalong på skolan där man kan se på tv på en stor duk, Coolt va. hehe jag hann se på melodifestivalen innan vi slog igång en lagom actionrulle.

Söndag blev det mycket sportittning för mig. Stackars emil. Nio gick vi upp för att se Helena Jonsson vinna VM guld i skidskytte. Det är ju inte varje dag. Blev herrernas skidskytte samt slalom innan vi tog en promenad igen. Lugn dag i alla ära. Stekte lite kött medan emil på kvällen tog ytterligare en promenad och köpte lite bullar och choklad till kvällen. Lycka! Vi tittade på Beck..som inte var någon höjdare och rådde om varandra. Tre helger i rad. Inte dåligt. Men nu fåre vara nog heheh.

2009-02-16 | 14:02:01

En del börjar tidigt..

hej, jag slank in på Kenzas blogg och läste ikapp mig där en sväng. Kom över en skrämmande arikel om en kille i england som blivit pappa vid 13 års ålder!! De hade sex när han var tolv och hans flickvän är 14.... Jösses man skall aldrig sluta förvånas...dessutom ser killen ut att vara kanske åtta nio år. Tolv år!! kan folk inte ta det lite lugnt..eller finns det inte skydd...eller är det inte tillåtet att kanske tänka över en abort vid den tidpunkten...Alltså är man 12 år ska man inte ha barn. Man är ju själv ett barn. Har man ens kommit in i puberterten som kille?? Jösses..

http://www.thesun.co.uk/sol/homepage/news/article2233878.ece
2009-02-13 | 11:14:12

SJ is my friend.

Hello folks!

Igår var en härlig dag, handlade fina tulpaner åt mamsen och dekorerade fint i matsalen. Mamma blev jätteglad för presenterna, hurra. Hennes skinnhandskar hade tillochmed gått sönder förra veckan, så hon tyckte det var helt perfekt med ett par nya. Är man inte duktig!

Ialf det var hockey igår också, hurra igen. Älskade hockey, vad skulle jag göra utan den va...Stå där och skrika i trängseln bland karlarna. och sedan titta på svettiga män jagandes efter en svart gummigrej. Åh. 3-3 slutade matchen, vilket i mina ögon inte var optimalt då alla andra av våra värsta konkurrent lag vann. typiskt. men alla poäng viktiga.

Nog hockey. Emil smsa igår och sa att han blivit klar med allt sitt arbete! Vilket i sin tur betyder att jag kan åka ner till kära falun idag. Japp resa igen, Sj igen, Falun igen. Herregud jag vill ha guldkort på tåget! Snart inte mycket slantar kvar...hua.. nästa helg är jag hemma för då anar jag att bus skulle komma.. =D

Aja Alla hjärtans dag blir ialf inte helt ensam. Hoppas mannen tänkt ut något..tveksamt men men! jag får väl planera nått i vanlig ordning.

Fredag den 13e läste jag på busbloggen, har väl nog inte drabbat mig så mycket trots att jag är mycket skrockfull..men jag fyller ju år den 13e så det kanske har med det att det inte gör så himla mycket att det är fredag idag. men peppar peppar så vill ja ju komma till falun idag och att allt går fint där borta.

Skall ta med mig kameran dit.. så kanske jag kan få med mig lite fina bilder hem!

So long


X2000 mitt andra hem i vinterkylan.
2009-02-12 | 10:21:13

Födelsedag och tulpaner

Godmorgon friends

ja var upp tidigt idag tyckte jag, kvari i åtta flög jag upp. (hade i och för sig ställt klockan) men ah upp för den dagliga fikan och timmen vid tidningen. Ahh mysigt. Dock inte lika mysigt ute när tempen står på -17 men solen skiner ialf. Jag somnade en kvart efter fikat innan jag fick ny kraft. Det goda humöret håller i sig, ialf på morgonen. Det deppar alltid ihop på kvällen..kanske för att det börjar bli mörkt, kallt, och ännu en dag har gått..

Nu är det som sagt torsdag igen. Alltid torsdag. veckorna går så fort. redan 12e februari. På lördag äre alla hjärtans dag..som jag ser ut som jag får fira i min ensamhet. och på söndag kommer bella hem. och ja idag fyller faktiskt Mamma år. känns ju kul =) jösses fan alla blir äldre. jag får ångest. är det min tur snart också?? nää

Ialf Mamma fyller år idag, läste i tidningen att man till alla hjärtans dag skall köpa tulpaner istället för rosor för det ger liksom en mer vårkänsla.. kanske är sant. Skall springa upp på fröken fräken tror jag och köper mig ett par fina tulpaner till Mamsen. Tänker vara snäll igen. Sen skall jag göra ett paket.

Sedan vankas det ju mammas smörgåstårta. Mums! Fasen att hon skall sluta fem..plus att pappa är borta och inte heller kommer hem förräns dess. Måste vara ambitiös tills dess. Går på affärn vid  tolv, det blir bra. sedan paket efter det. Ikväll är det ju även hockey så det finns många plus idag! =D

aja so long

2009-02-11 | 20:49:41

svartvitt rött.











hej

jag har inte så mycket på hjärtat idag. det känns rofyllt där inne. Fått mycket gjort. Träning, stan, ansökningar, pratat med lars, varit till jocke. klart för idag..

kylan är påtaglig här i stan, men det är fortfarande rätt härligt. det är så ljust och livligt. Det finns hopp!

Ikväll väntas leverpastejmacka...ahh min stora last. leverpastej.

2009-02-10 | 20:51:44

kikade lite på bil..

Hej friends!

Tisdag och allt på topp, eller hur? Jao jag har fixat och donat lite med mina annonser idag. Två inlämningar, en kort och enkel en bara ifyllning och klipp och klistra. Imorrn mer advance. Tiden börjar bli knapp nu och vi är inne på mitten av februari.

I alla fall, varit ute och gick en sväng idag, runt havet i vanlig ordning, matade lite fåglar som stått på isen och spanat på mig. där jag gick oskyldigt med min lilla påse. men så fort de såg att jag började pölsa i snön förstod de vad jag sysslade med. tur att man kan göra någon glad, genom att kasta lite rester.

Mer då? jag och pappa åkte och handlade på citygross men innan vi åkte hem gick vi in på saab och kikade lite på bilar. jag har nog aldrig varit och tittat på bilar. oj jag kände va sugen jag blev på en ny bil. även fast jag älskar min gamla kärra,.men den skall ju kanske avlivas snart..tyvärr. Pappa skulle väl egentligen inte köpa någon.. utan bara titta lite..vi kollade på en ny opel, sportvariant, liten, sportig, silver och underbar hahah. Nä men jag kände hur shoppingnerven började hoppa till. den har som sagt legat helt död i ett halvår tror jag. Hade jag haft pengar hade jag nog velat ha en.

Fan alltså, jag trodde jag hade lärt mig det här med säljtekniker nu när man är lite "erfaren" men jag är fan så lättlurad. Säljaren snackar bilar, bra dåligt, rekomenderar, han är tydlig, glad, lättsam, inte överdriven. En bra säljare helt enkelt, och jag faller blint. Precis som jag gjorde på kicks igår. värsta trevliga tjejen, snygg (!), lättsam, rekomernaderade vad som var mest inne blbala och jag var såld hahahaha. Snacka om sämst alltså men men.

En bra matdag har det varit i övrigt. (jag jag har inte så mycket att prata om) mamma var ledig så det blev goda biffar och svampsås..kanske inte jättenyttigt men ja åt ialf inte för mycket,,,, men efterrätt blev det...och hör och häpna. Blåbärspaj!

Onsdag imorrn
träning på friskis, hårt som fan! =), två viktiga jobbansökningar, sedan ska jag träffa jocke på kvällen. Sen hoppas jag det gått bra för emil på skolan så jag kan åka dit på fredag...håller tummarna!


kikar på topmodel nu..
2009-02-09 | 19:12:37

Mor och alla hjärtansdag

hejhopp...ja borde som sagt ta med kameran någon dag så jag får lite perspektiv på min dagliga vardag. Idag har det som sagt varit måndag. kände att jag var riktigt på g idag. Skulle sökt jobb idag men det blev att jag la upp mig hos kontorsfixarna..imorrn blire jobbsökningar. istället åkte jag på friskis och tränade stenhårt, helt seriöst. jag gick på fyndlagret direkt efteråt och kunde knappt gå omkring där..helt off. Köpte mig även ett gymkort, så nu Måste jag träna!! det var liksom lika bra att göra det tänkte jag. så nu kan jag träna stenhårt här i veckorna tills jobbsituationen löser sig.

Hem, duscha, se på lite alpint, äta. och sen åkte jag på stan. Var väl inte direkt jättekul på stan... har ingen dragning alls dit men aahh det är ju trevligt ibland. men som så många gånger förr nu skulle jag inte köpa något till mig själv. utan till andra. men det tycker jag är rätt kul. när jag väl lyckas. Mamma gick före. hon fyller ju år på torsdag. Hade en liten plan där men det tog fasen hur länge som helst att hitta. tror jag gick i 1,5 timme och bara ströva..suck. Men till sist så blev det faktiskte ett par nya skinhandskar, tänkte det kan ju vara bra, en liten neccesär med ansiktsproduker från Clinique och ett armband. kände mig riktigt rätt ute när jag väl fick det till handlingarna.

Sedan vare ju också det där med alla hjärtans dag presenten. den dagen infaller ju som sagt på lördag och jag åker till falun på fredag..så man måste väl vara snäll och köpa något trots att karln inte brukar köpa något...eller ja ibland får jag något i efterhand...men men hittade nått..tänker inte skriva men eftersom han ibland trillar in här. Men tror det blir bra..får väl köpa något till också för att få lite kärlek över det hela.

Aja nu ska jag titta på tv och vänta på hockeykväll..sedan hörde jag rykten om varmamackor..bra bra. Behöver en bra sömn så jag kan ta mig an en härlig tisdag!

so long friends



2009-02-09 | 18:37:31

Falubon var här

Tillbaka efter en helgs besök av sin käraste. ända fördelen med att ha karln på avstånd är just att det brukar bli så bra när han eller jag dyker upp och vi träffs åter igen. Som två nykära fjantar. Denna helg var desamma och gick i ett bra tecken. Fast nu sågs vi ju ändå förra helgen så det var inte riktigt samma sak men det kändes ju mer naturligt att ses lite oftare.

Helgen gick i orgie....alltså matorgie och inget annat. I fredags sprang jag omkring som en skållad råtta för att hinna med allt. Skjutsa mamma och pappa till tåget.. sedan hem och göra sig i ordning, promenad ner till A där det var möte igen. Inte direkt givande om vi säger så. Snarare ångest. Satt en del i emils ålder där. andra losers, fnittrande fjortisar, någon sportkille, någon stöddig och någon med otvättat hår som såg rädd ut plus jag. dåligt malplacerad bland dessa..jösses. mendet gick ju undan ialf. En tur på stan...glodde efter present till mamma..gick inte bra. sedan hem åka och handla en massa mat och sen duscha och laga sockerkaka på samma gång..

Karln hämtades på tågstationen vid 16.00. Mat lagades senare. Det blev spanskttema. Hittade någon god glace i vitlöksvariant som vi stekte champinjoner och räkor i. samt en paprika men spankkrydda burk som vi hade med kycklingfilen sen blev det klyftpotatis och såser av dess slag. plus sallad. Åhh va gott. till det vin såklart. Dagen till ära så hade jag gjort glass au fou! det var kanske tretusen år sedan jag åt det. Marängen och hela kittet med blåbär ahhh underbart. Efter detta kom lets dance och något tilltugg som jag även hade inhandlat gick på så vis inte ner. Blev nog bara lets dance och lite annan tittning på film innan man började se mörkret.

Falubon tänkte visa att han är en bra son, så vi åkte till metropolen Birsta för att köpa blommor till mor. Hos Maxéns blev det även god middag och en förtjusande blåbärspaj. Svärmor hon tänker på mig. Melodifestivalen var okej faktiskt. Emil tittade också men hade Mp3 i beredskap i på fall någon oförutsäg skapelse skulle titta ut ur tv.rutan.

Annars så blev det lite film, lite promenad i snöyran, skottning av bilen och ja sen vare bara att på söndagen att skjutsa falubon till tåget och hämta å päronen i samma veva. och vips så var det som vanligt igen.

2009-02-05 | 17:25:04

Är det melodifestivalen ?

Tänkte på det här idag..är det dags nu igen för melodifestivalen i helgen? Har liksom struntat i de artiklarna på Aftonbladets nöjessida. Ser jag mumsmåns, mari sernhollt eller cherley clamp då brukar jag blunda och rulla vidare.

men idag slog det mig när jag gick på willys, stod där i kön och ögonen föll på klicktidningen.. har hållit mig borta från denna tidning ett längre tag nu. Till emils stora lycka vad jag förstår. men nu stod det..."Stora melodifestival bibeln typ.." läs allt om artsisterna och låtarna blbabla..sedan på aftonbladet står det..Måns kommer inte och se Mari..stannar hemma. Suck

Nu är det alltså dags igen. Melodifestivalen..Suck. igen. Jag skall säga som bella alltid gör. I år skall jag inte se ett enda avsnitt...men som det brukar vara så lär man sitta där och glo. och klaga i vanlig ordning. Tur att bella är i london då slipper hon skiten..Det lär väl vara på lördag också, då jag är hos emil..hans familj brukar titta. Inte emil..han brukar sitta i soffan och rita medan jag glor..sedan får man höra "fy fan va värdelöst!" mainstream skit" tycker du han är snygg?" hahahha

Ja blir som vanligt en intressant helg.



2009-02-05 | 14:11:33

Tapas, kyckling, tacos..?

Goderafton

Än så länge har jag varit ganska ambitiös denna dag. Jag har hunnit med att städa lite på rummet, varit på gymmet, ätit, och varit och handlat lite. Känns bra, inga jobbansökningar än,, skall se om det kommit in några nya på marknaden..

I övrigt är jag rätt harmonisk..kanske har med träningen att göra. man får ur sig rätt mycket, blir lite arg, drar lite tunga vikter, stretchar och åker hem och dushar av sig allt. så ska det vara. Snön yr som vanligt här hemma i sundsvall. men det är lite varmare idag, bara tre minus, vilket känns jätteskönt.

Drömmer fortfarande om fjällen..

I alla fall, till min stora glädje kommer emil hem imorrn. Hurra. Mamma och pappa är i göteborg över helgen så jag är solo hemma också =). Plus är vi hembjuden till emilsfamilj på middag på lördag, blir säkert trevligt. Men imorrn tänkte jag fixa iordning lite käk till karln. Frågan är bara vad. Tänkte va en snäll flickvän och ordna lite här. Vin tänkte jag boka in hihi det är ju ett lätt val. Sedan då..skall jag steka lite räkor och svamp, göra lite potatis med aioli och en god sallad kanske? plus lite kyckling måntro.. eller bara kyckling i någon sås men klyftpotatis och ungsgrönsaker..eller bara en traditionell tacos??

sen skall man kanske svänga ihop en efterrätt också, få se vad huset har att bjuda här hemma, vi blir ju som sagt bara två..blir ju lite dumt att göra en hel blåbärspaj då..fast det är gott. Beror ju som sagt när karln tänker dyka upp imorrn. åhh typiskt mig att greja så mycket. men det blir väl lite mysigt.

Äre nån som har något bra tips på käk..inget advance..

I övrigt denna dag då. jag tror jag skall rensa min garderob..ligger alldeles för mycket skräp där inne. trots att jag inte har handlat nått så vette tusan vad som är där inne egentligen. Fick en liten penglapp av mamma igår...hon vettu. "gå och köp något fint på stan imorrn nu" hahha tack mamma..skall använda den vid ett senare tillfälle till något behövligt. finns alldeles för mycket jag vill ha nu ändå. Men ett par skor, en fin tröja och en ny kofta vore inte dumt..plus smink!!

aja so long..








2009-02-04 | 09:50:02

Önskar mig en ny kudde..

Morrn morrn.

Nu börjar det som inte får hända..hända. jag börjar bli sjuk eller förkyld, jag känner det på mig. Den återkommande huvudvärken jag haft tre kvällar i rad är kvar även nu på morgonen. Jag har sällan huvudvärk och jag brukar knappt få det även om jag druckit dåligt. Så imorse kände jag mig lite lite snuvig så jag anar ondska.

1. jag är aldrig sjuk.
2. när jag är sjuk blir jag riktigt sjuk.
3. det kommer alltid vid fel tillfälle, julafton, lov, semester, träningsperioder.

I alla fall är jag inte så orolig än, men jag tänkte att jag skall börja stenköra på min träning igen, just nu har det det blivit en timmes promenader i kylan vilket suger. men jag skall få ett riktigt träningsschema nu och kostråd..jag och mat..hur skall det gå. jag gillar mat!

nu har jag även kommit på att jag h***** mina kuddar. har tre stora kuddar från metropolen ikea som jag inte haft så problem med. men nu tydligen klarar min nacke inte mer. de är bauta stora plus att det är för höga så jag vaknar med nackspärr hela tiden och får slå ner kudden mitt i natten!!

förbannelse...måste jag åka och köpa en ny...? tre nya? svar ja...förmodligen.. kanske kan be päronen köpa en ny nästa gång de åker iväg dit..ni vet jag sparar ju in  hhaha.

kanske man kan önska sig nya kuddar i...få jag fyller inte år än..julafton har just varit..hmm ja hade namnsdag nyss så kanske får önska mig det i alla hjärtansdag present...nä inte det heller...suck.

nu ska jag råda bot på min framtida förkylning genom en varm dusch, promenad senare och jobbsökningar.

 















bilder london
2009-02-03 | 18:43:43

mötet med A

Tjoho

idag var jag upp klockan sju, trött som ett ... men när jag väl fikat gick det bra. Tog mig en promenad ner till stan i den minus 13 gradiga vädret. möte på arbetsförmedlingen var det idag klockan nio. Gick ju bra det där, de skulle göra en handlingsplan till mig och så träffas om en månad och se hur det gått med mitt jobbsökande. Sedan skulle jag kanske få göra som bus tidigare..kanske få en praktikplats..vi får se men vore som sagt ändå bra om man får komma in i någon bransch. aja hon tyckte mitt CV var väldigt välskrivet och bra så det var tur.

på fredag väntar såntdär ungdomsmöte..det blir nog värre. men det är väl bara att sitta och le. Mamma och pappa flyr ju fältet till götet på fredag så jag får väl roa mig på något sätt när helgen kommer..hahh

Ialf i övrigt skrivit på två personliga brev idag..puh blir inlämning imorrn på dem. Ialf sen under min perfekta tisdag..har jag sett på Kogänget..den var väl OK precis som alla andra av de senaste Disneyfilmerna. Emma sa att Bolt var bra..vilket inte är en disneyklassiker men den vill jag se..appropå film.

Fortsättningsvis..inte mycket mer, sett på lite alpint..vilket gick sådär för sverige..

Imorrn skall jag göra pannkakor och söka jobb.. Hurra!











pics från London
2009-02-02 | 15:17:22

London bilder































inte att förglömma så var jag och bus hos bella förra helgen. London jösses vilken stad! underbart härligt. Jag lägger ut lite bilder inte i någon direkt ordning men lite vad som hände under tiden. God mat, härliga marknader, mulled vine, en del heta män, Big Ben och hela köret. Så himla härligt!
2009-02-02 | 14:58:14

Härliga vinterdag

Tjoho friends nu är jag tillbaka efter ytterligare en resande helg. Jag kommer tillbaka till ett kallt sundsvall, men det spelar ingen roll. inte en sånhär dag. vaknade halv nio efter att mamma åkt på jobbet. Gjorde mig lite gröt och tog av hemmagjord hallonsylt. Tempen stod på minus 13 men det blev lite varamre så när jag skulle iväg på promenaden runt havet var det bara -9. Täckbyxor, mössa, lovikavantar och täckjackan var man redo för en härlig promenad.

Hur härligt som helst. nu förstår jag varför jag är en vintermänniska också. Solen skiner, himmlen är klarblå. tyst, nästan stilla, massor av snö och lagom kallt. fåglarna kvittrar runt den frusna isen och människor går och prommenerar med sina hundar. Allt är nästan helt perfekt. Bara om jag hade varit i backen...det hade vare top alltså. Snowboarden på fötterna, åker upp på högsta toppen, tittar ut över fjällen och sedan lutar man sig framåt och åker ner..sedan fikar man med lite varm choklad. tar lite av mammaspastasallad och solar i värmen. Ögonen svider av det starka ljuset i fjälllen..

Men det går bra att vara hemma ändå. Ialf en sådan dag. Pratade med lars lite förrut..berättade om att jag varit på arbetsintervju förra veckan..Tyvärr såg jag på mailen att jag inte gått vidare =/ känns tråkigt, hade gärnat prövat vingarna i uppsala..men jag ser positivt på intervjun och min ansökan ialf. Jag gjorde vad jag kunde, fick komma på intervju direkt..men ah jag var väl inte rätt person men men.

Nya tag.


vinter i dalarna


Vintage väskan från London


Emil gör som vanligt gamla stan

Jag var ju både i Uppsala Falun och Stockholm i helgen. Falun blev en kortare visit, men jag har ju varit där en del gånger förrut. Tredje tågturen på två dagar skedde på fredag när vi tog oss till Stockholm. åh jag får faktiskt hemkänsla när jag är där. Känns konstigt men det känns även som att jag är hemma när jag kommer till centralen och måste ta gröna linjen mot Hässelby strand. Ialf vi kom rätt sent in till stora staden så det var bara att promenera ner till Norrmalm och China Teatern. Jag och emil skulle ju som sagt på teater/musikal. Min julklapp var att gå på The Producers, det våras för Hithler. Vilken höjdare! den var riktigt bra och vi skrattade för fulla halsar. Magnus Härensam, Chrisine Metzier eller hur hon stavar, Claes Malmberg mfl. Medelåldern var kanske 55+ där men det gjorde detsamma. Jag tycker om sånthär. klä upp sig och gå på teater i sthlm trevligt värre.

I övrig var emil och jag i gamla stan i vanlig ordning, emil älskar att gå där. Vi var på ett musem om svenskhistoria vid slottet. Riktigt intressant. Sverige har mer historia än vad man kan tro.. sedan åkte vi till Maria Torget för att äta Libanesisk mat. mmm det är gott och spännande med alla röror och grejer och gott Vin!

Emil var förövrig och "fyndade" som han sa ett svärd/sabel på en antikaffär...den var typ 220 år gammal och gick lös på 5 papp!!!!!! jag var som sagt inte direkt överlycklig...jag skällde i vanlig ordning men men..

// ciao
Valfritt innehåll, t ex text, bilder m.m.